Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Rigshospitalet - en del af Københavns Universitetshospital

Serotonergic Neurotransmission in Schizophrenia

Projekt: Typer af projekterProjekt

Vis graf over relationer
Forstyrrelser i flere af hjernens signalstoffer menes at være involveret i skizofreni, herunder ændringer i signalstoffet serotonin. Det er tidligere vist, at serotonin 2A (5-HT2A) receptor niveauer er lavere hos patienter med skizofreni. Et afgørende spørgsmål, der mangler at blive belyst, er hvorvidt patienter med skizofreni har ændringer i deres evne til at frigive serotonin i hjernen.

Ved at bruge en helt ny skanningsmetode, vil projektet for første gang undersøge hjernens serotonin-frigivelse i skizofreni patienter. 30 patienter og 30 raske kontroller vil blive skannet med positron emissions tomografi (PET) skanninger før og efter intervention med dexamfetamin, et stof der frigiver serotonin i hjernen. PET-skanningerne måler også hjernens 5-HT2A receptor niveauer. Med funktionelle magnetresonans skanninger bliver hjernens aktivering afbildet, når forsøgspersonerne laver forskellige opgaver i skanneren. Alle deltagere bliver undersøgt med neuropsykologiske tests, og patienterne bliver undersøgt med grundige diagnostiske interviews for at vurdere graden af symptomer. Formålet med projektet er at afklare, om 5-HT2A receptor niveauer og serotonin-frigivelse adskiller sig i patienter med skizofreni og hvordan det hænger sammen med graden af symptomer, hjernens aktivering og kognitiv funktion.

Projektets resultater vil bibringe ny viden om serotonins rolle i skizofreni. Denne viden er afgørende for udvikling af bedre farmakologiske behandlingsmuligheder.
StatusIgangværende
Periode01/01/202131/12/2024

    Forskningsområder

  • Sundhedsvidenskab - Schizophrenia Spectrum and Other Psychotic Disorders, Neuroimaging

ID: 61864005