Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstadens Psykiatri - en del af Københavns Universitetshospital

Hjemløshed i et folkesundhedsperspektiv: En undersøgelse af risikofaktorer for og konsekvenser af hjemløshed baseret på danske nationale registre

Projekt: Typer af projekterProjekt

 1. Suicide and unintentional injury mortality among homeless people: a Danish nationwide register-based cohort study

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

 2. Hjemløshed i en dansk kontekst: fokus på registerbaserede undersøgelser

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

 3. Homelessness and psychiatric morbidity in Denmark - From a public health perspective

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

 • Nordentoft, Merete (Projektleder, faglig)
 • Nilsson, Sandra Feodor, Københavns Universitet (Projektdeltager)
 • Hjorthøj, Carsten (Projektdeltager)
 • Laursen, Thomas Munk, Center for Registerforskning, Århus (Projektdeltager)
Vis graf over relationer
Hjemløshed er et verdensomspændende og stigende folkesundhedsproblem. Sammenlignet med den generelle befolkning har hjemløse en markant højere dødelighed og de udgør en vigtig højrisikogruppe.
Formålet med nærværende ph.d.-projekt er vha. de danske registre at undersøge 1) hjemløsheds bidrag til overdødeligheden blandt hjemløse 2) karakteristika for hjemløses børn og 3) risikofaktorer for at blive hjemløs i den generelle befolkning.
Følgende registre vil blive anvendt: Hjemløseregistret, Det Centrale Personregister, Det Centrale Psykiatriregister, Dødsårsagsregistret, Den Integrerede database for Arbejdsmarkedsforskning, Det Centrale Kriminalregister, Register over stofmisbrugere i behandling, Landspatientregistret, Børn og unge registret og Fødselsregistret.
Det danske Hjemløseregister indeholder oplysninger om kontakter til herberger og forsorgshjem fra 1999 og giver en unik mulighed for at undersøge hjemløse med høj detaljeringsgrad og styrke, som ikke er mulig i andre lande end Danmark. Undersøgelserne kan bidrage med ny og relevant viden nationalt såvel som internationalt om årsager til og konsekvenser af hjemløshed. Det forventes, at projektet vil kunne få stor betydning for forebyggelse af hjemløshed – et område som ikke har været højt prioriteret inden for forskning.
StatusAfsluttet
Periode01/08/201217/11/2017

  Forskningsområder

 • Sundhedsvidenskab - Substance-Related Disorders , Epidemiologic, Meta-Analysis, Schizophrenia Spectrum and Other Psychotic Disorders

ID: 36372037