Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Hvidovre Hospital - en del af Københavns Universitetshospital

Effekten af Tranexamsyre på blodtab, hæmoglobin fald og transfusionsbehov hos patienter opereret for hoftenære frakturer med intramedullært marvsøm. Et randomiseret studie på 120 patienter.

Projekt: Typer af projekterProjekt

  1. Blood-loss in hip-fracture patients

    Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandling

Vis graf over relationer
Hoftenære frakturer tegner sig for omkring 10.000 årlige indlæggelser eller i alt 2.2 % af sengedags-forbruget i Danmark. Der er store samfundsmæssige gevinster og lægelige udfordringer i at optimere behandlingen.

Med dette ph.d.-projekt ønkser vi at undersøge effekten af tranexamsyre (TXA) på blodtab og transfusionsbehov hos patienter med hoftenære frakturer. Der fokuseres primært på den gavn patienten får af færre transfusioner. Som sekundært fokus ser vi på forskellige koagulations- og knoglemodulerende medikamenters betydning for frakturmønsteret og mortalitet ved hoftenære brud.
Projektet er opbygget af flere studier:

1) Et placebo-kontrolleret randomiseret dobbeltblindet studie. Undersøger effekten af TXA hos patienter opereret for hoftenær fraktur med kort marvsøm. Fokus på blodtab, hæmoglobin fald og transfusionsbehov.
2) Et placebo-kontrolleret randomiseret dobbeltblindet studie. Undersøger effekten af TXA hos patienter opereret for hoftenær fraktur med hemialloplastik. Fokus på blodtab, hæmoglobin fald og transfusionsbehov.
3) Et registerstudie af forskellige medikamenters betydning for frakturmønsteret og mortalitet ved hoftenære brud.

Der findes kun få randomiserede kliniske studier på området. Med disse studier håber vi at kunne nedsætte behovet for transfusioner hos patienter med hoftenær fraktur.
Dette vil gavne morbiditeten i en i forvejen skrøbelig patientgruppe og samtidig medføre besparelser for afdelinger pga. et nedsat forbrug af blodprodukter.
StatusAfsluttet
Periode01/11/201112/06/2015

ID: 36798668