Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Hvidovre Hospital - en del af Københavns Universitetshospital

De tidlige resultater af E vitamin infunderet highly cross-linked polyethylene slidflader i total hofte alloplastik (THA). En flermetodisk evaluering.

Projekt: Typer af projekterProjekt

Vis graf over relationer
Langtidsholdbarheden af totale hofteimplantater (total hoftealloplastisk, THA) er begrænset af at slidfladen i hoften slides og på sigt skal udskiftes. Når hoftens slides dannes plastik (polyethylen) partikler, hvorfor fokus i udviklingen af implantatmateriale har været at øge holdbarheden af disse plastikkomponenter. Plastik-partiklerne som frigives kan forårsage osteolyse i den omkringliggende knogle som kan resultere i løshed af selve hofte implantatet.

Seneste udvikling indenfor plastmaterialer til slidflader er E-vitaminholdig highly crosslinked polyethylene. E-vitaminen beskytter plastikmaterialet mod oxideringsskade fra frie radikaler som er en kendt årsag til at plastmaterialet over tid bliver mørt og slides tiltagende.

En trinvis introduktion af dette nye biomateriel til patientbrug, samt tæt opfølgning i den tidlige fase er dog essentielt for at kunne overvåge det kliniske udbytte samt eventuelle uforudsete komplikationer.
Formålet med dette projekt er at belyse tidlige resultater, patienttilfredshed samt eventuelle komplikationer hos patienter opereret med E-vitamin behandlet highly cross-linked polyethylene THA.
StatusAfsluttet
Periode01/06/201221/09/2015

ID: 40998288