Research
Print page Print page
Switch language
The Capital Region of Denmark - a part of Copenhagen University Hospital
Published

Tvangsforanstaltninger i psykiatrien - en udredning

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Bibtex

@misc{dfdcb43841044b0ea1a5b4fbcee4db99,
title = "Tvangsforanstaltninger i psykiatrien - en udredning",
abstract = "Igennem en lang {\aa}rr{\ae}kke har det v{\ae}ret m{\aa}ls{\ae}tningen at nedbringe anvendelsen af tvang i psykiatrien. Der har i den forbindelse v{\ae}ret fokus p{\aa} de konkret anvendte tvangsmetoder, is{\ae}r b{\ae}ltefiksering. I efter{\aa}ret 2008 var der fokus p{\aa} anvendelsen af tvang i psykiatrien, specielt den fikseringsmetode, som er blevet anvendt p{\aa} Sikringsafdelingen i Region Sj{\ae}lland, der bl.a. blev bem{\ae}rket i forbindelse med Europar{\aa}dets Torturforebyggelseskomit{\'e}s bes{\o}g i Danmark i februar 2008. Sundhedsstyrelsen og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har efterf{\o}lgende indsk{\ae}rpet Sikringen om ikke at anvende denne form for fiksering, da der efter ministeriets opfattelse ikke i psykiatriloven er hjemmel til, at oppeg{\aa}ende patienter med remme f{\aa}r fikseret h{\ae}nder og f{\o}dder til et b{\ae}lte.Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har anmodet Sundhedsstyrelsen om en udredning med en gennemgang af psykiatriske tvangsforanstaltninger i andre lande.",
author = "Aggern{\ae}s, {Karin Helle} and Jesper Bak and Torben H{\ae}rslev and Louise Gj{\o}rup",
year = "2009",
month = sep,
day = "1",
doi = "978-87-7676-926-0",
language = "Dansk",

}

RIS

TY - GEN

T1 - Tvangsforanstaltninger i psykiatrien - en udredning

AU - Aggernæs, Karin Helle

AU - Bak, Jesper

AU - Hærslev, Torben

AU - Gjørup, Louise

PY - 2009/9/1

Y1 - 2009/9/1

N2 - Igennem en lang årrække har det været målsætningen at nedbringe anvendelsen af tvang i psykiatrien. Der har i den forbindelse været fokus på de konkret anvendte tvangsmetoder, især bæltefiksering. I efteråret 2008 var der fokus på anvendelsen af tvang i psykiatrien, specielt den fikseringsmetode, som er blevet anvendt på Sikringsafdelingen i Region Sjælland, der bl.a. blev bemærket i forbindelse med Europarådets Torturforebyggelseskomités besøg i Danmark i februar 2008. Sundhedsstyrelsen og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har efterfølgende indskærpet Sikringen om ikke at anvende denne form for fiksering, da der efter ministeriets opfattelse ikke i psykiatriloven er hjemmel til, at oppegående patienter med remme får fikseret hænder og fødder til et bælte.Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har anmodet Sundhedsstyrelsen om en udredning med en gennemgang af psykiatriske tvangsforanstaltninger i andre lande.

AB - Igennem en lang årrække har det været målsætningen at nedbringe anvendelsen af tvang i psykiatrien. Der har i den forbindelse været fokus på de konkret anvendte tvangsmetoder, især bæltefiksering. I efteråret 2008 var der fokus på anvendelsen af tvang i psykiatrien, specielt den fikseringsmetode, som er blevet anvendt på Sikringsafdelingen i Region Sjælland, der bl.a. blev bemærket i forbindelse med Europarådets Torturforebyggelseskomités besøg i Danmark i februar 2008. Sundhedsstyrelsen og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har efterfølgende indskærpet Sikringen om ikke at anvende denne form for fiksering, da der efter ministeriets opfattelse ikke i psykiatriloven er hjemmel til, at oppegående patienter med remme får fikseret hænder og fødder til et bælte.Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har anmodet Sundhedsstyrelsen om en udredning med en gennemgang af psykiatriske tvangsforanstaltninger i andre lande.

U2 - 978-87-7676-926-0

DO - 978-87-7676-926-0

M3 - Faglig redegørelse

ER -

ID: 56524470