Research
Print page Print page
Switch language
The Capital Region of Denmark - a part of Copenhagen University Hospital
Published

Studerendes oplevede mestringsforventning i faget "Interview som redskab til indsamling af data"

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

Harvard

Hansen, C 2018, Studerendes oplevede mestringsforventning i faget "Interview som redskab til indsamling af data". in FV Christiansen, K Dahl & I Prestholm (eds), Improving University Science Teaching and Learning : Pedagogical Projects 2018, vol. 11. vol. 11, Department of Science Education, University of Copenhagen, Denmark, Copenhagen, Improving University Science Teaching and Learning – Pedagogical Projects, vol. 11, pp. 15-27.

APA

Hansen, C. (2018). Studerendes oplevede mestringsforventning i faget "Interview som redskab til indsamling af data". In F. V. Christiansen, K. Dahl, & I. Prestholm (Eds.), Improving University Science Teaching and Learning : Pedagogical Projects 2018, vol. 11 (Vol. 11, pp. 15-27). Copenhagen: Department of Science Education, University of Copenhagen, Denmark. Improving University Science Teaching and Learning – Pedagogical Projects, Vol.. 11

CBE

Hansen C. 2018. Studerendes oplevede mestringsforventning i faget "Interview som redskab til indsamling af data". Christiansen FV, Dahl K, Prestholm I, editors. In Improving University Science Teaching and Learning : Pedagogical Projects 2018, vol. 11. Copenhagen: Department of Science Education, University of Copenhagen, Denmark. pp. 15-27. (Improving University Science Teaching and Learning – Pedagogical Projects, Vol. 11).

MLA

Hansen, Carrinna "Studerendes oplevede mestringsforventning i faget "Interview som redskab til indsamling af data""., Christiansen, Frederik Voetmann Dahl, Kirstine Prestholm, Idunn (editors). Improving University Science Teaching and Learning : Pedagogical Projects 2018, vol. 11. Copenhagen: Department of Science Education, University of Copenhagen, Denmark. (Improving University Science Teaching and Learning – Pedagogical Projects, Vol. 11). 2018, 15-27.

Vancouver

Hansen C. Studerendes oplevede mestringsforventning i faget "Interview som redskab til indsamling af data". In Christiansen FV, Dahl K, Prestholm I, editors, Improving University Science Teaching and Learning : Pedagogical Projects 2018, vol. 11. Vol. 11. Copenhagen: Department of Science Education, University of Copenhagen, Denmark. 2018. p. 15-27. (Improving University Science Teaching and Learning – Pedagogical Projects, Vol. 11).

Author

Hansen, Carrinna. / Studerendes oplevede mestringsforventning i faget "Interview som redskab til indsamling af data". Improving University Science Teaching and Learning : Pedagogical Projects 2018, vol. 11. editor / Frederik Voetmann Christiansen ; Kirstine Dahl ; Idunn Prestholm. Vol. 11 Copenhagen : Department of Science Education, University of Copenhagen, Denmark, 2018. pp. 15-27 (Improving University Science Teaching and Learning – Pedagogical Projects, Vol. 11).

Bibtex

@inbook{7db0bc22a5854e899954a7b1ee56d9ca,
title = "Studerendes oplevede mestringsforventning i faget {"}Interview som redskab til indsamling af data{"}",
abstract = "Indledning Uddannelsen Master i Klinisk Sygepleje (MKS) best{\aa}r af fire moduler, her videreuddannes sygeplejersker til, at fungere som eksperter i klinisk sygeplejepraksis mhp. at sikre sammenh{\ae}ng mellem forskning, udvikling og praksis. Der arbejdes med sygeplejefaglig teori, videnskabsteori, forskningsmetoder, evidensbasering af sygeplejen samt metoder til udvikling af klinisk praksis (Studien{\ae}vnet for Sundhedsvidenskab 2014). Der kan v{\ae}re stor forskel p{\aa} de studerendes erfaringer med teoretisk l{\ae}ring og tilgang til at v{\ae}re studerende p{\aa} universitetet. Generelt er sygeplejersker udfordret af at bygge bro mellem teori og praksis (Malik, McKenna, Griffiths 2017). P{\aa} baggrund af denne viden, har jeg for at komme en forst{\aa}else lidt n{\ae}rmere indledningsvist gennemf{\o}rt et kort telefoninterview med en tidligere MKS studerende. Det tyder p{\aa}, at tidligere studerende ved MKS ikke har pr{\o}vet at gennemf{\o}re et interview som en del af undervisningen i faget ”Interview som redskab til indsamling af data”. Idet vi ved, at aktiverende undervisning, hvor studerende involveres i deres egen l{\ae}ringsproces, er af betydning for forst{\aa}elsen af sammenh{\ae}nge og ikke mindst koblingen mellem teori og praksis (Rienecker, J{\o}rgensen, Dolin & Ingerslev 2013; Rienecker & J{\o}rgensen 2015), vil det derfor v{\ae}re relevant, at afpr{\o}ve en s{\aa}dan intervention med de 26 MKS studerende i denne undervisning hvor der var 8 lektioner til r{\aa}dighed. Motivering for l{\ae}ring er i vid udstr{\ae}kning p{\aa}virket af studerendes forventninger til egen mestring, af den konkrete opgave, de bliver stillet overfor (Skaalvik & Skaalvik 2015). For at st{\o}tte de studerendes l{\ae}ring, har det alts{\aa} betydning, at man tilrettel{\ae}gger undervisningen, s{\aa} de udfordres, men ogs{\aa} st{\o}ttes i deres udvikling (Vygotsky 2004). I lyset af de studerendes generelle kendte udfordringer med at bygge bro mellem teori og praksis (Malik, et al 2017), vurderer jeg, at det vil v{\ae}re en stor hj{\ae}lp for fremtidig planl{\ae}gning af kursets undervisning, at opn{\aa} viden om de studerendes oplevede mestringsforventning (MF), n{\aa}r de udfordres p{\aa} at bruge interview som redskab til indsamling af data. Problemformulering Hvordan kan praktisk afpr{\o}vning af interview som metode st{\o}tte udviklingen af de studerendes oplevede mestringsforventning i faget ”Interview som redskab til indsamling af data”?",
keywords = "Sundhedsvidenskab, Self-efficacy, Interviews as Topic, Learning, Motivation",
author = "Carrinna Hansen",
year = "2018",
month = "1",
day = "8",
language = "Dansk",
volume = "11",
pages = "15--27",
editor = "Christiansen, {Frederik Voetmann } and Dahl, {Kirstine } and Prestholm, {Idunn }",
booktitle = "Improving University Science Teaching and Learning",
publisher = "Department of Science Education, University of Copenhagen, Denmark",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Studerendes oplevede mestringsforventning i faget "Interview som redskab til indsamling af data"

AU - Hansen, Carrinna

PY - 2018/1/8

Y1 - 2018/1/8

N2 - Indledning Uddannelsen Master i Klinisk Sygepleje (MKS) består af fire moduler, her videreuddannes sygeplejersker til, at fungere som eksperter i klinisk sygeplejepraksis mhp. at sikre sammenhæng mellem forskning, udvikling og praksis. Der arbejdes med sygeplejefaglig teori, videnskabsteori, forskningsmetoder, evidensbasering af sygeplejen samt metoder til udvikling af klinisk praksis (Studienævnet for Sundhedsvidenskab 2014). Der kan være stor forskel på de studerendes erfaringer med teoretisk læring og tilgang til at være studerende på universitetet. Generelt er sygeplejersker udfordret af at bygge bro mellem teori og praksis (Malik, McKenna, Griffiths 2017). På baggrund af denne viden, har jeg for at komme en forståelse lidt nærmere indledningsvist gennemført et kort telefoninterview med en tidligere MKS studerende. Det tyder på, at tidligere studerende ved MKS ikke har prøvet at gennemføre et interview som en del af undervisningen i faget ”Interview som redskab til indsamling af data”. Idet vi ved, at aktiverende undervisning, hvor studerende involveres i deres egen læringsproces, er af betydning for forståelsen af sammenhænge og ikke mindst koblingen mellem teori og praksis (Rienecker, Jørgensen, Dolin & Ingerslev 2013; Rienecker & Jørgensen 2015), vil det derfor være relevant, at afprøve en sådan intervention med de 26 MKS studerende i denne undervisning hvor der var 8 lektioner til rådighed. Motivering for læring er i vid udstrækning påvirket af studerendes forventninger til egen mestring, af den konkrete opgave, de bliver stillet overfor (Skaalvik & Skaalvik 2015). For at støtte de studerendes læring, har det altså betydning, at man tilrettelægger undervisningen, så de udfordres, men også støttes i deres udvikling (Vygotsky 2004). I lyset af de studerendes generelle kendte udfordringer med at bygge bro mellem teori og praksis (Malik, et al 2017), vurderer jeg, at det vil være en stor hjælp for fremtidig planlægning af kursets undervisning, at opnå viden om de studerendes oplevede mestringsforventning (MF), når de udfordres på at bruge interview som redskab til indsamling af data. Problemformulering Hvordan kan praktisk afprøvning af interview som metode støtte udviklingen af de studerendes oplevede mestringsforventning i faget ”Interview som redskab til indsamling af data”?

AB - Indledning Uddannelsen Master i Klinisk Sygepleje (MKS) består af fire moduler, her videreuddannes sygeplejersker til, at fungere som eksperter i klinisk sygeplejepraksis mhp. at sikre sammenhæng mellem forskning, udvikling og praksis. Der arbejdes med sygeplejefaglig teori, videnskabsteori, forskningsmetoder, evidensbasering af sygeplejen samt metoder til udvikling af klinisk praksis (Studienævnet for Sundhedsvidenskab 2014). Der kan være stor forskel på de studerendes erfaringer med teoretisk læring og tilgang til at være studerende på universitetet. Generelt er sygeplejersker udfordret af at bygge bro mellem teori og praksis (Malik, McKenna, Griffiths 2017). På baggrund af denne viden, har jeg for at komme en forståelse lidt nærmere indledningsvist gennemført et kort telefoninterview med en tidligere MKS studerende. Det tyder på, at tidligere studerende ved MKS ikke har prøvet at gennemføre et interview som en del af undervisningen i faget ”Interview som redskab til indsamling af data”. Idet vi ved, at aktiverende undervisning, hvor studerende involveres i deres egen læringsproces, er af betydning for forståelsen af sammenhænge og ikke mindst koblingen mellem teori og praksis (Rienecker, Jørgensen, Dolin & Ingerslev 2013; Rienecker & Jørgensen 2015), vil det derfor være relevant, at afprøve en sådan intervention med de 26 MKS studerende i denne undervisning hvor der var 8 lektioner til rådighed. Motivering for læring er i vid udstrækning påvirket af studerendes forventninger til egen mestring, af den konkrete opgave, de bliver stillet overfor (Skaalvik & Skaalvik 2015). For at støtte de studerendes læring, har det altså betydning, at man tilrettelægger undervisningen, så de udfordres, men også støttes i deres udvikling (Vygotsky 2004). I lyset af de studerendes generelle kendte udfordringer med at bygge bro mellem teori og praksis (Malik, et al 2017), vurderer jeg, at det vil være en stor hjælp for fremtidig planlægning af kursets undervisning, at opnå viden om de studerendes oplevede mestringsforventning (MF), når de udfordres på at bruge interview som redskab til indsamling af data. Problemformulering Hvordan kan praktisk afprøvning af interview som metode støtte udviklingen af de studerendes oplevede mestringsforventning i faget ”Interview som redskab til indsamling af data”?

KW - Sundhedsvidenskab

KW - Self-efficacy

KW - Interviews as Topic

KW - Learning

KW - Motivation

M3 - Bidrag til bog/antologi

VL - 11

SP - 15

EP - 27

BT - Improving University Science Teaching and Learning

A2 - Christiansen, Frederik Voetmann

A2 - Dahl, Kirstine

A2 - Prestholm, Idunn

PB - Department of Science Education, University of Copenhagen, Denmark

CY - Copenhagen

ER -

ID: 56583841