Research
Print page Print page
Switch language
The Capital Region of Denmark - a part of Copenhagen University Hospital
Published

Det raske og det syge nyfødte barn

Research output: Book/ReportBookCommunication

Harvard

Peitersen, B, Pedersen, P & Pryds, O 2014, Det raske og det syge nyfødte barn. 4. udgave edn, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

APA

Peitersen, B., Pedersen, P., & Pryds, O. (2014). Det raske og det syge nyfødte barn. (4. udgave ed.) Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

CBE

Peitersen B, Pedersen P, Pryds O 2014. Det raske og det syge nyfødte barn. 4. udgave ed. Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck. 400 p.

MLA

Vancouver

Peitersen B, Pedersen P, Pryds O. Det raske og det syge nyfødte barn. 4. udgave ed. Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 2014. 400 p.

Author

Peitersen, Birgit ; Pedersen, Pernille ; Pryds, Ole. / Det raske og det syge nyfødte barn. 4. udgave ed. Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 2014. 400 p.

Bibtex

@book{b889ec3d11fd443fbff7edc394888dfa,
title = "Det raske og det syge nyf{\o}dte barn",
abstract = "NEONATOLOGI er en l{\ae}re- og h{\aa}ndbog om det raske og det syge nyf{\o}dte barn. Den henvender sig is{\ae}r til sundhedspersonale, der arbejder med nyf{\o}dte b{\o}rn – herunder sygeplejersker, jordem{\o}dre og medicinske kandidater.I de f{\o}rste kapitler gennemg{\aa}s almene emner som fosterets udvikling, muligheder for f{\o}tal terapi, selve f{\o}dslen samt unders{\o}gelse af det nyf{\o}dte barn.Herefter introduceres det mature barn, det for tidligt f{\o}dte barn og v{\ae}kstretarderede b{\o}rn. Efterf{\o}lgende gennemg{\aa}s de hyppigste sygdomme, som ses hos nyf{\o}dte b{\o}rn, b{\aa}de arvelige sygdomme og andre abnorme tilstande som opst{\aa}r f{\o}r, under og efter f{\o}dslen. Bogen gennemg{\aa}r v{\ae}kst og ern{\ae}ring, medicinering, smerteh{\aa}ndtering og transport af det syge barn. Endvidere giver bogen vejledning til for{\ae}ldre til det syge nyf{\o}dte barn, herunder retningslinjer for kriseh{\aa}ndtering.Denne fjerde udgave er grundigt revideret. Bogen indeholder et opdateret tabel- og billedmateriale, hvor forfatterne specielt vil rette en stor tak til de b{\o}rn og for{\ae}ldre, der beredvilligt har medvirket hertil. Bogens tre forfattere er tilknyttet Hvidovre Hospitals B{\o}rne- og Neonatalafdeling.",
author = "Birgit Peitersen and Pernille Pedersen and Ole Pryds",
year = "2014",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-17-04360-2",
publisher = "Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck",
edition = "4. udgave",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Det raske og det syge nyfødte barn

AU - Peitersen, Birgit

AU - Pedersen, Pernille

AU - Pryds, Ole

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - NEONATOLOGI er en lære- og håndbog om det raske og det syge nyfødte barn. Den henvender sig især til sundhedspersonale, der arbejder med nyfødte børn – herunder sygeplejersker, jordemødre og medicinske kandidater.I de første kapitler gennemgås almene emner som fosterets udvikling, muligheder for føtal terapi, selve fødslen samt undersøgelse af det nyfødte barn.Herefter introduceres det mature barn, det for tidligt fødte barn og vækstretarderede børn. Efterfølgende gennemgås de hyppigste sygdomme, som ses hos nyfødte børn, både arvelige sygdomme og andre abnorme tilstande som opstår før, under og efter fødslen. Bogen gennemgår vækst og ernæring, medicinering, smertehåndtering og transport af det syge barn. Endvidere giver bogen vejledning til forældre til det syge nyfødte barn, herunder retningslinjer for krisehåndtering.Denne fjerde udgave er grundigt revideret. Bogen indeholder et opdateret tabel- og billedmateriale, hvor forfatterne specielt vil rette en stor tak til de børn og forældre, der beredvilligt har medvirket hertil. Bogens tre forfattere er tilknyttet Hvidovre Hospitals Børne- og Neonatalafdeling.

AB - NEONATOLOGI er en lære- og håndbog om det raske og det syge nyfødte barn. Den henvender sig især til sundhedspersonale, der arbejder med nyfødte børn – herunder sygeplejersker, jordemødre og medicinske kandidater.I de første kapitler gennemgås almene emner som fosterets udvikling, muligheder for føtal terapi, selve fødslen samt undersøgelse af det nyfødte barn.Herefter introduceres det mature barn, det for tidligt fødte barn og vækstretarderede børn. Efterfølgende gennemgås de hyppigste sygdomme, som ses hos nyfødte børn, både arvelige sygdomme og andre abnorme tilstande som opstår før, under og efter fødslen. Bogen gennemgår vækst og ernæring, medicinering, smertehåndtering og transport af det syge barn. Endvidere giver bogen vejledning til forældre til det syge nyfødte barn, herunder retningslinjer for krisehåndtering.Denne fjerde udgave er grundigt revideret. Bogen indeholder et opdateret tabel- og billedmateriale, hvor forfatterne specielt vil rette en stor tak til de børn og forældre, der beredvilligt har medvirket hertil. Bogens tre forfattere er tilknyttet Hvidovre Hospitals Børne- og Neonatalafdeling.

M3 - Bog

SN - 978-87-17-04360-2

BT - Det raske og det syge nyfødte barn

PB - Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck

ER -

ID: 44861626