• Phone30913061
20042024

Research activity per year

Personal profile

Research areas

Det overordnede formål med forskningen i teamet Patofysiologi & Forebyggelse er at forstå hvordan type 2 diabetes udvikles og hvad der motiverer personer i høj risiko til livsstilsændringer. Samlet vil vi bruge denne nye viden til at skabe evidensbaserede strategier for tidlig forebyggelse af type 2 diabetes og hjertekarsygdom.

 

Strategisk fokus

Der er fire strategiske fokusområder i teamet:

1)    Epidemiologiske analyser af data fra danske og internationale befolkningsundersøgelser med det overordnede formål at undersøge livsforløb og sammenhæng i risikofaktorer hos personer i risiko for at udvikle type 2 diabetes og hjertekarsygdom.

2)    Kliniske randomiserede interventionsstudier med fokus på tidlig forebyggelse af type 2 diabetes og hjertekarsygdom gennem ændringer i livsstil eller via medicinsk behandling.

3)    Metaboliske studier der bidrager til en bedre forståelse af de mekanismer, der ligger til grund for overvægt og risiko for type 2 diabetes samt ændringer i risikofaktorer.

4)    Kvalitative undersøgelser med fokus på motivation, barrierer og præferencer for livsstilsændringer hos personer i høj risiko for at udvikle type 2 diabetes.

Current research

PRE-D Trial

External positions

Post Doc, Steno Diabetes Center A/S

1 May 200930 Mar 2010

PhD student, Steno Diabetes Center A/S

1 Sept 200430 Apr 2009

Fingerprint

Dive into the research topics where Kristine Færch is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or