Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstaden - en del af Københavns Universitetshospital
  • Eksportér publikationer
  1. 2019
  2. Udgivet

    GPIHBP1 and Lipoprotein Lipase, Partners in Plasma Triglyceride Metabolism

    Young, S. G., Fong, L. G., Beigneux, A. P., Allan, C. M., He, C., Jiang, H., Nakajima, K., Meiyappan, M., Birrane, G. & Ploug, M., 2 jul. 2019, I : Cell Metabolism. 30, 1, s. 51-65 15 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftReviewForskningpeer review

  3. Udgivet
  4. Udgivet

    The PCNA interaction motifs revisited: thinking outside the PIP-box

    Prestel, A., Wichmann, N., Martins, J. M., Marabini, R., Kassem, N., Broendum, S. S., Otterlei, M., Nielsen, O., Willemoës, M., Ploug, M., Boomsma, W. & Kragelund, B. B., 27 maj 2019, I : Cellular and molecular life sciences : CMLS.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  5. Udgivet

    Did evolution create a flexible ligand-binding cavity in the urokinase receptor through deletion of a plesiotypic disulfide bond?

    Leth, J. M., Mertens, H. D. T., Leth-Espensen, K. Z., Jørgensen, T. J. D. & Ploug, M., 3 maj 2019, I : The journal of biological chemistry. 294, 18, s. 7403-7418 16 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  6. Udgivet

    Crystal structure of the unoccupied murine urokinase-type plasminogen activator receptor (uPAR) reveals a tightly packed DII-DIII unit

    Liu, M., Lin, L., Hansen, G. H., Ploug, M., Hanlin, L., Jiang, L., Yuan, C., Li, J. & Huang, M., 2 maj 2019, I : FEBS Letters.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  7. Udgivet

    On the mechanism of angiopoietin-like protein 8 for control of lipoprotein lipase activity

    Kovrov, O., Kristensen, K. K., Larsson, E., Ploug, M. & Olivecrona, G., apr. 2019, I : Journal of Lipid Research.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  8. Udgivet

    Lipoprotein lipase is active as a monomer

    Beigneux, A. P., Allan, C. M., Sandoval, N. P., Cho, G. W., Heizer, P. J., Jung, R. S., Stanhope, K. L., Havel, P. J., Birrane, G., Meiyappan, M., Gill, J. E., Murakami, M., Miyashita, K., Nakajima, K., Ploug, M., Fong, L. G. & Young, S. G., 26 mar. 2019, I : Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  9. Udgivet

    G-EYE colonoscopy is superior to standard colonoscopy for increasing adenoma detection rate: an international randomized controlled trial (with videos)

    Shirin, H., Shpak, B., Epshtein, J., Karstensen, J. G., Hoffman, A., de Ridder, R., Testoni, P. A., Ishaq, S., Reddy, D. N., Gross, S. A., Neumann, H., Goetz, M., Abramowich, D., Moshkowitz, M., Mizrahi, M., Vilmann, P., Rey, J. W., Sanduleanu-Dascalescu, S., Viale, E., Chaudhari, H., Pochapin, M. B., Yair, M., Shnell, M., Yaari, S., Hendel, J. W., Teubner, D., Bogie, R. M. M., Notaristefano, C., Simantov, R., Gluck, N., Israeli, E., Stigaard, T., Matalon, S., Vilkin, A., Benson, A., Sloth, S., Maliar, A., Waizbard, A., Jacob, H., Thielsen, P., Shachar, E., Rochberger, S., Hershcovici, T., Plougmann, J. I., Braverman, M., Tsvang, E., Abedi, A. A., Brachman, Y., Siersema, P. D. & Kiesslich, R., 15 mar. 2019, I : Gastrointestinal Endoscopy. 89, 3, s. 545-553 8 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  10. Udgivet

    Origin and diversification of the plasminogen activation system among chordates

    Chana-Muñoz, A., Jendroszek, A., Sønnichsen, M., Wang, T., Ploug, M., Jensen, J. K., Andreasen, P. A., Bendixen, C. & Panitz, F., 17 jan. 2019, I : Evolutionary Biology. 19, 1, s. 27

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  11. Udgivet

    GPIHBP1 autoantibody syndrome during interferon β1a treatment

    Eguchi, J., Miyashita, K., Fukamachi, I., Nakajima, K., Murakami, M., Kawahara, Y., Yamashita, T., Ohta, Y., Abe, K., Nakatsuka, A., Mino, M., Takase, S., Okazaki, H., Hegele, R. A., Ploug, M., Hu, X., Wada, J., Young, S. G. & Beigneux, A. P., 2019, I : Journal of Clinical Lipidology. 13, 1, s. 62-69

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  12. Udgivet

    Structure of the lipoprotein lipase-GPIHBP1 complex that mediates plasma triglyceride hydrolysis

    Birrane, G., Beigneux, A. P., Dwyer, B., Strack-Logue, B., Kristensen, K. K., Francone, O. L., Fong, L. G., Mertens, H. D. T., Pan, C. Q., Ploug, M., Young, S. G. & Meiyappan, M., 2019, I : Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. 116, 5, s. 1723-1732

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  13. 2018
  14. Udgivet

    Changes in urinary excretion of oxidative nucleic acid modifications in the week following Copenhagen Marathon 2018, Denmark

    Larsen, E. L., Kjaer, L. K., Michaelsen, C., Andersen, E., Lyngbaek, M., Petersen-Bonding, C., Henriksen, T., Vilsboll, T., Knop, F. K., Ploug, T., Poulsen, H. E. & Karstoft, K., 20 nov. 2018, I : Free Radical Biology and Medicine. 128, 1, s. S54

    Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceabstrakt i tidsskriftForskningpeer review

  15. Udgivet

    A disordered acidic domain in GPIHBP1 harboring a sulfated tyrosine regulates lipoprotein lipase

    Kristensen, K. K., Midtgaard, S. R., Mysling, S., Kovrov, O., Hansen, L. B., Skar-Gislinge, N., Beigneux, A. P., Kragelund, B. B., Olivecrona, G., Young, S. G., Jørgensen, T. J. D., Fong, L. G. & Ploug, M., 26 jun. 2018, I : Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. 115, 126, s. E6020-E6029

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  16. Udgivet

    NanoSIMS Analysis of Intravascular Lipolysis and Lipid Movement across Capillaries and into Cardiomyocytes

    He, C., Weston, T. A., Jung, R. S., Heizer, P., Larsson, M., Hu, X., Allan, C. M., Tontonoz, P., Reue, K., Beigneux, A. P., Ploug, M., Holme, A., Kilburn, M., Guagliardo, P., Ford, D. A., Fong, L. G., Young, S. G. & Jiang, H., 1 maj 2018, I : Cell Metabolism. 27, 5, s. 1055-1066.e3

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  17. Udgivet

    An enzyme-linked immunosorbent assay for measuring GPIHBP1 levels in human plasma or serum

    Miyashita, K., Fukamachi, I., Nagao, M., Ishida, T., Kobayashi, J., Machida, T., Nakajima, K., Murakami, M., Ploug, M., Beigneux, A. P., Young, S. G. & Nakajima, K., 1 jan. 2018, I : Journal of Clinical Lipidology. 12, 1, s. 203-210

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  18. 2017
  19. Udgivet

    Macrophage Area Content and Phenotype in Hepatic and Adipose Tissue in Patients with Obesity Undergoing Roux-en-Y Gastric Bypass

    Kristensen, M. D., Lund, M. T., Hansen, M., Poulsen, S. S., Ploug, T., Dela, F., Helge, J. W. & Prats, C., nov. 2017, I : Obesity (Silver Spring, Md.). 25, 11, s. 1921-1931

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  20. Udgivet

    Expression and crystallographic studies of the D1D2 domains of C4.4A, a homologous protein to the urokinase receptor

    Chen, S., Lin, L., Yuan, C., Gårdsvoll, H., Kriegbaum, M. C., Ploug, M. & Huang, M., 1 aug. 2017, I : Acta crystallographica. Section F, Structural biology communications. 73, Pt 8, s. 486-490 5 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  21. Udgivet

    GPIHBP1 autoantibodies in a patient with unexplained chylomicronemia

    Hu, X., Dallinga-Thie, G. M., Hovingh, G. K., Chang, S. Y., Sandoval, N. P., Dang, T. L. P., Fukamachi, I., Miyashita, K., Nakajima, K., Murakami, M., Fong, L. G., Ploug, M., Young, S. G. & Beigneux, A. P., 2 jul. 2017, I : Journal of Clinical Lipidology. 11, 4, s. 964-971 8 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  22. Udgivet

    The use of a transparent cap in sigmoidoscopy-A randomized controlled clinical trial on pain, time and success rate

    Ploug, M., Poulsen, J. K., Jensen, H. Q. & Achiam, M., jul. 2017, I : Indian journal of gastroenterology : official journal of the Indian Society of Gastroenterology. 36, 4, s. 318-322 5 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  23. Udgivet

    Autoantibodies against GPIHBP1 as a Cause of Hypertriglyceridemia

    Beigneux, A. P., Miyashita, K., Ploug, M., Blom, D. J., Ai, M., Linton, M. F., Khovidhunkit, W., Dufour, R., Garg, A., McMahon, M. A., Pullinger, C. R., Sandoval, N. P., Hu, X., Allan, C. M., Larsson, M., Machida, T., Murakami, M., Reue, K., Tontonoz, P., Goldberg, I. J., Moulin, P., Charrière, S., Fong, L. G., Nakajima, K. & Young, S. G., 27 apr. 2017, I : The New England journal of medicine. 376, 17, s. 1647-1658 12 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  24. Udgivet

    Mobility of HSPG-bound LPL explains how LPL is able to reach GPIHBP1 on capillaries

    Allan, C. M., Larsson, M., Jung, R. S., Ploug, M., Bensadoun, A., Beigneux, A. P., Fong, L. G. & Young, S. G., jan. 2017, I : Journal of Lipid Research. 58, 1, s. 216-225

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  25. Udgivet

    Monoclonal Antibodies That Bind to the Ly6 Domain of GPIHBP1 Abolish the Binding of LPL

    Hu, X., Sleeman, M. W., Miyashita, K., Linton, M. F., Allan, C. M., He, C., Larsson, M., Tu, Y., Sandoval, N. P., Jung, R. S., Mapar, A., Machida, T., Murakami, M., Nakajima, K., Ploug, M., Fong, L. G., Young, S. G. & Beigneux, A. P., jan. 2017, I : Journal of Lipid Research. 58, 1, s. 208-215

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  26. Udgivet

    Expression of C4.4A in an In Vitro Human Tissue-Engineered Skin Model

    Jacobsen, B., Larouche, D., Rochette-Drouin, O., Ploug, M. & Germain, L., 2017, I : BioMed Research International. 2017, s. e2403072

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  27. 2016
  28. Udgivet
  29. Udgivet

    The angiopoietin-like protein ANGPTL4 catalyzes unfolding of the hydrolase domain in lipoprotein lipase and the endothelial membrane protein GPIHBP1 counteracts this unfolding

    Mysling, S., Kristensen, K. K., Larsson, M., Kovrov, O., Bensadouen, A., Jørgensen, T. J., Olivecrona, G., Young, S. G. & Ploug, M., 8 dec. 2016, I : eLife. 5, s. e20958

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  30. Udgivet

    Skeletal muscle adaptation to immobilization and subsequent retraining in elderly men: No effect of anti-inflammatory medication

    Dideriksen, K., Boesen, A. P., Kristiansen, J. F., Magnusson, S. P., Schjerling, P., Holm, L. & Kjaer, M., sep. 2016, I : Experimental Gerontology. 82, s. 8-18 11 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  31. Udgivet

    A lipoprotein lipase (LPL)-specific monoclonal antibody, 88B8, that abolishes the binding of LPL to GPIHBP1

    Allan, C. M., Larsson, M., Hu, X., He, C., Jung, R. S., Mapar, A., Voss, C., Miyashita, K., Machida, T., Murakami, M., Nakajima, K., Bensadoun, A., Ploug, M., Fong, L. G., Young, S. G. & Beigneux, A. P., 5 aug. 2016, I : Journal of Lipid Research. 57, 10, s. 1889-1898

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  32. Udgivet
  33. Udgivet

    GPIHBP1 and Plasma Triglyceride Metabolism

    Fong, L. G., Young, S. G., Beigneux, A. P., Bensadoun, A., Oberer, M., Jiang, H. & Ploug, M., jul. 2016, I : Trends in Endocrinology and Metabolism. 27, 7, s. 455-69

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  34. Udgivet
  35. Udgivet

    Peptide-Based Optical uPAR Imaging for Surgery: In Vivo Testing of ICG-Glu-Glu-AE105

    Juhl, K., Christensen, A., Persson, M., Ploug, M. & Kjaer, A., 1 feb. 2016, I : P L o S One. 11, 2, s. e0147428

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  36. Udgivet

    Human Achilles tendon glycation and function in diabetes

    Couppe, C., Svensson, R. B., Kongsgaard, M., Kovanen, V., Grosset, J-F., Snorgaard, O., Bencke, J., Larsen, J. O., Bandholm, T., Christensen, T. M., Boesen, A. P., Helmark, I. C., Aagaard, P., Kjaer, M. & Magnusson, S. P., 15 jan. 2016, I : Journal of applied physiology (Bethesda, Md. : 1985). 120, 2, s. 130-137

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  37. Udgivet

    The acidic domain of the endothelial membrane protein GPIHBP1 stabilizes lipoprotein lipase activity by preventing unfolding of its catalytic domain

    Mysling, S., Kristensen, K. K., Larsson, M., Beigneux, A. P., Gårdsvoll, H., Loren, F. G., Bensadouen, A., Jørgensen, T. J., Young, S. G. & Ploug, M., 3 jan. 2016, I : eLife. 5, s. e12095

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  38. Udgivet

    C4.4A gene ablation is compatible with normal epidermal development and causes modest overt phenotypes

    Kriegbaum, M. C., Jacobsen, B., Füchtbauer, A. C., Hansen, G. H., Christensen, I. J., Rundsten, C. F., Persson, M., Engelholm, L. H., Madsen, A. N., Di Meo, I., Lund, I. K., Holst, B., Kjaer, A., Kjær, A., Lærum, O. D., Füchtbauer, E-M. & Ploug, M., 2016, I : Scientific Reports. 6, s. 25833

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  39. 2015
  40. Udgivet

    Mapping the topographic epitope landscape on the urokinase plasminogen activator receptor (uPAR) by surface plasmon resonance and X-ray crystallography

    Zhao, B., Gandhi, S., Yuan, C., Luo, Z., Li, R., Gårdsvoll, H., de Lorenzi, V., Sidenius, N., Huang, M. & Ploug, M., dec. 2015, I : Data in Brief. 5, s. 107-13 7 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  41. Udgivet

    Heterogeneity in the Properties of Mutant SLURP1 Proteins in Mal de Meleda

    Adeyo, O., Oberer, M., Ploug, M., Fong, L. G., Young, S. G. & Beigneux, A. P., okt. 2015, I : British Journal of Dermatology. 173, 4, s. 1066-69

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  42. Udgivet
  43. Udgivet
  44. Udgivet

    GPIHBP1 Missense Mutations Often Cause Multimerization of GPIHBP1 and Thereby Prevent Lipoprotein Lipase Binding

    Beigneux, A. P., Fong, L. G., Bensadoun, A., Davies, B. S., Oberer, M., Gårdsvoll, H., Ploug, M. & Young, S. G., 2015, I : Circulation Research. 116, s. 624-632

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  45. Udgivet
  46. Udgivet

    Protein-binding RNA aptamers affect molecular interactions distantly from their binding sites

    Dupont, D. M., Thuesen, C. K., Bøtkjær, K. A., Behrens, M. A., Dam, K., Sørensen, H. P., Pedersen, J. S., Ploug, M., Jensen, J. & Andreasen, P. A., 2015, I : P L o S One. 10, 3, s. e0119207

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  47. Udgivet

    Stabilizing a flexible interdomain hinge region harboring the SMB binding site drives uPAR into its closed conformation

    Zhao, B., Gandhi, S., Yuan, C., Luo, Z., Li, R., Gårdsvoll, H., de Lorenzi, V., Sidenius, N., Huang, M. & Ploug, M., 2015, I : Journal of Molecular Biology. 427, s. 1389-1403

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  48. 2014
  49. Udgivet

    C4.4A as a biomarker in pulmonary adenocarcinoma and squamous cell carcinoma

    Jacobsen, B., Kriegbaum, M. C., Santoni-Rugiu, E. & Ploug, M., 10 okt. 2014, I : World Journal of Clinical Oncology. 5, 4, s. 621-32 12 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  50. Udgivet

    uPAR Targeted Radionuclide Therapy with (177)Lu-DOTA-AE105 Inhibits Dissemination of Metastatic Prostate Cancer

    Persson, M., Juhl, K., Rasmussen, P., Brandt-Larsen, M., Madsen, J., Ploug, M. & Kjaer, A., 4 aug. 2014, I : Molecular Pharmaceutics. 11, 8, s. 2796-806 11 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  51. Udgivet

    Administration of Recombinant Soluble Urokinase Receptor Per Se Is Not Sufficient to Induce Podocyte Alterations and Proteinuria in Mice

    Cathelin, D., Placier, S., Ploug, M., Verpont, M-C., Vandermeersch, S., Luque, Y., Hertig, A., Rondeau, E. & Mesnard, L., 1 aug. 2014, I : Journal of the American Society of Nephrology : JASN. 25, 8, s. 1662 1668 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  52. Udgivet

    Multimerization of GPIHBP1 and Familial Chylomicronemia from a Serine-to-Cysteine Substitution in GPIHBP1's Ly6 Domain

    Plengpanich, W., Young, S. G., Khovidhunkit, W., Bensadoun, A., Karnman, H., Ploug, M., Gårdsvoll, H., Leung, C. S., Adeyo, O., Larsson, M., Muanpetch, S., Charoen, S., Fong, L. G., Niramitmahapanya, S. & Beigneux, A. P., 20 maj 2014, I : The journal of biological chemistry. 289, 28, s. 19491-9

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  53. Udgivet
  54. Udgivet

    C4.4A som biomarkør for solid tumorvækst og dårlig prognose hos patienter med lungeadenokarcinom

    Jacobsen, B., Santoni-Rugiu, E. & Ploug, M., 2014, I : BestPractice Onkologi. 13, s. 32-35

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  55. Udgivet

    Electrochemical reduction of disulfide-containing proteins for hydrogen/deuterium exchange monitored by mass spectrometry

    Mysling, S., Salbo, R., Ploug, M. & Jørgensen, T., 2014, I : Analytical Chemistry. 86, 1, s. 340-45

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  56. Udgivet

    Tousled-like kinases phosphorylate Asf1 to promote histone supply during DNA replication

    Klimovskaia, I. M., Young, C., Strømme, C. B., Menard, P., Jasencakova, Z., Mejlvang, J., Ask, K., Ploug, M., Nielsen, M., Jensen, O. N. & Groth, A., 2014, I : Nature Communications. 5, s. 3394

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Forrige 1 2 3 Næste