Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstaden - en del af Københavns Universitetshospital
  • Eksportér publikationer
  1. 2020
  2. Udgivet

    Proactive prophylaxis with azithromycin and hydroxychloroquine in hospitalized patients with COVID-19 (ProPAC-COVID): a statistical analysis plan

    Sivapalan, P., Ulrik, C. S., Lappere, T. S., Eklöf, J. V., Shaker, S. B., Bødtger, U. C. S., Browatzki, A., Meyer, C. N., Weinreich, U. M., Laursen, C. B., Biering-Sørensen, T., Knop, F. K., Lundgren, J. D. & Jensen, J-U. S., 1 dec. 2020, I : Trials. 21, 1, s. 867 867.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  3. Udgivet
  4. Udgivet
  5. Udgivet

    Gut Mucosal Gene Expression and Metabolic Changes After Roux-en-Y Gastric Bypass Surgery

    Jorsal, T., Christensen, M. M., Mortensen, B., Nygaard, E. B., Zhang, C., Rigbolt, K., Wandall, E., Langholz, E., Friis, S., Worm, D., Floyd, A., Helgstrand, F., Støving, R. K., Aldries, A. R., Juhl, C. B., Østergaard, T., Rydborg, T., Forman, J. L., Sørensen, F., Schmidt, T., Falkenhahn, M., Musholt, P. B., Theis, S., Larsen, P. J., Rehfeld, J. F., Vrang, N., Jelsing, J., Vilsbøll, T. & Knop, F. K., nov. 2020, I : Obesity (Silver Spring, Md.). 28, 11, s. 2163-2174 12 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  6. E-pub ahead of print
  7. Udgivet
  8. E-pub ahead of print

    The Role of Glucagon in the Acute Therapeutic Effects of SGLT2 Inhibition

    Hædersdal, S., Lund, A., Nielsen-Hannerup, E., Maagensen, H., van Hall, G., Holst, J. J., Knop, F. K. & Vilsbøll, T., 1 okt. 2020, I : Diabetes.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  9. E-pub ahead of print

    Antidiabetes Agents and Incident Depression: A Nationwide Population-Based Study

    Kessing, L. V., Rytgaard, H. C., Ekstrøm, C. T., Knop, F. K., Berk, M. & Gerds, T. A., 25 sep. 2020, I : Diabetes Care.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  10. E-pub ahead of print

    Glucagon acutely regulates hepatic amino acid catabolism and the effect may be disturbed by steatosis

    Winther-Sørensen, M., Galsgaard, K. D., Santos, A., Trammell, S. A. J., Sulek, K., Kuhre, R. E., Pedersen, J., Andersen, D. B., Hassing, A. S., Dall, M., Treebak, J. T., Gillum, M. P., Torekov, S. S., Windeløv, J. A., Hunt, J. E., Kjeldsen, S. A. S., Jepsen, S. L., Vasilopoulou, C. G., Knop, F. K., Ørskov, C., Werge, M. P., Bisgaard, H. C., Eriksen, P. L., Vilstrup, H., Gluud, L. L., Holst, J. J. & Wewer Albrechtsen, N. J., 13 sep. 2020, I : Molecular Metabolism. 42, s. 101080 101080.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  11. Udgivet

    Glucagon-like peptide-1 receptor regulation of basal dopamine transporter activity is species-dependent

    Jensen, M. E., Galli, A., Thomsen, M., Jensen, K. L., Thomsen, G. K., Klausen, M. K., Vilsbøll, T., Christensen, M. B., Holst, J. J., Owens, A., Robertson, S., Daws, L., Zanella, D., Gether, U., Knudsen, G. M. & Fink-Jensen, A., 1 sep. 2020, I : Neurochemistry International. 138, s. 104772 104772.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  12. Udgivet

    Glucose-dependent Insulinotropic Polypeptide (GIP) reduces bone resorption in patients with type 2 diabetes

    Christensen, M. B., Lund, A. B., Jørgensen, N. R., Holst, J. J., Vilsbøll, T. & Knop, F. K., 1 sep. 2020, I : Journal of the Endocrine Society. 4, 9, s. bvaa097 bvaa097.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  13. Udgivet

    Differential time responses in inflammatory and oxidative stress markers after a marathon: An observational study

    Larsen, E. L., Poulsen, H. E., Michaelsen, C., Kjær, L. K., Lyngbæk, M., Andersen, E. S., Petersen-Bønding, C., Lemoine, C., Gillum, M., Jørgensen, N. R., Ploug, T., Vilsbøll, T., Knop, F. K. & Karstoft, K., sep. 2020, I : Journal of Sports Sciences. 38, 18, s. 2080-2091 12 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  14. Udgivet
  15. Udgivet
  16. Udgivet

    GIP and GLP-1 Potentiate Sulfonylurea-Induced Insulin Secretion in Hepatocyte Nuclear Factor 1-Alpha Mutation Carriers

    Christensen, A. S., Hædersdal, S., Storgaard, H., Rose, K., Hansen, N. L., Holst, J. J., Hansen, T., Knop, F. K. & Vilsbøll, T., sep. 2020, I : Diabetes. 69, 9, s. 1989-2002 14 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  17. Udgivet

    Total burden of disease in cancer patients at diagnosis-a Danish nationwide study of multimorbidity and redeemed medication

    Loeppenthin, K., Dalton, S. O., Johansen, C., Andersen, E., Christensen, M. B., Pappot, H., Petersen, L. N., Thisted, L. B., Frølich, A., Mortensen, C. E., Lassen, U., Ørsted, J. & Bidstrup, P. E., sep. 2020, I : British Journal of Cancer. 123, 6, s. 1033-1040 8 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  18. Udgivet

    Pregnancy loss is associated with type 2 diabetes: a nationwide case-control study

    Egerup, P., Mikkelsen, A. P., Kolte, A. M., Westergaard, D., Rasmussen, S., Knop, F. K., Lidegaard, Ø. & Nielsen, H. S., aug. 2020, I : Diabetologia. 63, 8, s. 1521-1529 9 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  19. E-pub ahead of print

    Influenza Vaccination Is Associated With Reduced Cardiovascular Mortality in Adults With Diabetes: A Nationwide Cohort Study

    Modin, D., Claggett, B., Køber, L., Schou, M., Jensen, J. U. S., Solomon, S. D., Vardeny, O., Knop, F. K., Nielsen, S. D., Fralick, M., Torp-Pedersen, C., Gislason, G. & Biering-Sørensen, T., 12 jul. 2020, I : Diabetes Care.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  20. Udgivet
  21. Udgivet
  22. Udgivet

    Prevalence of polypharmacy in Denmark

    Kornholt, J. & Christensen, M. B., 1 jun. 2020, I : Danish Medical Journal. 67, 6

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  23. Udgivet

    Glucagon Resistance at the Level of Amino Acid Turnover in Obese Subjects with Hepatic Steatosis

    Suppli, M. P., Bagger, J. I., Lund, A., Demant, M., van Hall, G., Strandberg, C., Kønig, M. J., Rigbolt, K., Langhoff, J. L., Wewer Albrechtsen, N. J., Holst, J. J., Vilsbøll, T. & Knop, F. K., jun. 2020, I : Diabetes. 69, 6, s. 1090-1099 10 s., db190715.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  24. E-pub ahead of print
  25. Udgivet
  26. E-pub ahead of print

    Metabolic control analysis of hepatic glycogen synthesis in vivo

    Nozaki, Y., Petersen, M. C., Zhang, D., Vatner, D. F., Perry, R. J., Abulizi, A., Haedersdal, S., Zhang, X-M., Butrico, G. M., Samuel, V. T., Mason, G. F., Cline, G. W., Petersen, K. F., Rothman, D. L. & Shulman, G. I., 18 mar. 2020, I : Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  27. Udgivet
  28. Udgivet

    GIP and GLP-1 Receptor Antagonism During a Meal in Healthy Individuals

    Gasbjerg, L. S., Helsted, M. M., Hartmann, B., Sparre-Ulrich, A. H., Veedfald, S., Stensen, S., Lanng, A. R., Bergmann, N. C., Christensen, M. B., Vilsbøll, T., Holst, J. J., Rosenkilde, M. M. & Knop, F. K., 1 mar. 2020, I : The Journal of clinical endocrinology and metabolism. 105, 3, dgz175.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  29. E-pub ahead of print

    Clinical pharmacology of imeglimin for the treatment of type 2 diabetes

    Johansson, K. S., Brønden, A., Knop, F. K. & Christensen, M. B., 28 feb. 2020, I : Expert Opinion on Pharmacotherapy. s. 1-12 12 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  30. Udgivet

    Effect of High Versus Low Carbohydrate Intake in the Morning on Glycemic Variability and Glycemic Control Measured by Continuous Blood Glucose Monitoring in Women with Gestational Diabetes Mellitus-A Randomized Crossover Study

    Rasmussen, L., Christensen, M. L., Poulsen, C. W., Rud, C., Christensen, A. S., Andersen, J. R., Kampmann, U. & Ovesen, P. G., 13 feb. 2020, I : Nutrients. 12, 2, 475.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  31. E-pub ahead of print

    L-Cell Differentiation Is Induced by Bile Acids Through GPBAR1 and Paracrine GLP-1 and Serotonin Signaling

    Lund, M. L., Sorrentino, G., Egerod, K. L., Kroone, C., Mortensen, B., Knop, F. K., Reimann, F., Gribble, F. M., Drucker, D. J., de Koning, E. J. P., Schoonjans, K., Bäckhed, F., Schwartz, T. W. & Petersen, N., 10 feb. 2020, I : Diabetes. db190764.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  32. E-pub ahead of print
  33. Udgivet

    GIP's effect on bone metabolism is reduced by the selective GIP receptor antagonist GIP(3-30)NH2

    Gasbjerg, L. S., Hartmann, B., Christensen, M. B., Lanng, A. R., Vilsbøll, T., Jørgensen, N. R., Holst, J. J., Rosenkilde, M. M. & Knop, F. K., 1 jan. 2020, I : The Bone. 130, 115079.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  34. Udgivet

    Gluco-Metabolic Effects of Pharmacotherapy-Induced Modulation of Bile Acid Physiology

    Brønden, A. & Knop, F. K., 1 jan. 2020, I : The Journal of clinical endocrinology and metabolism. 105, 1, s. 362–373

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  35. Udgivet

    Human myotubularin-related protein 9 regulates ER-to-Golgi trafficking and modulates WNT3A secretion

    Doubravská, L., Dostál, V., Knop, F., Libusová, L. & Macůrková, M., 1 jan. 2020, I : Experimental Cell Research. 386, 1, 111709.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  36. Accepteret/In press

    Glucose-dependent insulinotropic polypeptide (GIP) increases glucagon secretion from human islets under hypoglycaemic conditions in vitro

    Jørgensen, A., Egeskov, M., Knop, F. K. & Størling, J., 2020, (Accepteret/In press).

    Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskning

  37. Udgivet

    Glucose-Dependent Insulinotropic Polypeptide (GIP) Protects Against Cytokine-Induced Cell Death and Exerts both Insulinotropic and Glucagonotropic Effects in Human Islets

    Anne Jørgensen, Merete Egeskov, Knop, F. K. & Størling, J., 2020.

    Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

  38. Udgivet

    Hypoglycaemia and cardiac arrhythmias in diabetes

    Andersen, A., Jørgensen, P. G., Knop, F. K. & Vilsbøll, T., 2020, I : Therapeutic Advances in Endocrinology and Metabolism. 11, s. 2042018820911803

    Publikation: Bidrag til tidsskriftReviewForskningpeer review

  39. Udgivet

    Secretion of parathyroid hormone may be coupled to insulin secretion in humans

    Sass, M. R., Wewer Albrechtsen, N. J., Pedersen, J., Hare, K. J., Borbye-Lorenzen, N., Kiss, K., Vilsbøll, T., Knop, F. K., Poulsen, S. S., Jørgensen, N. R., Holst, J. J., Ørskov, C. & Hartmann, B., 2020, I : Endocrine Connections. 9, 7, s. 747-754 8 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  40. Udgivet
  41. 2019
  42. Udgivet

    Long-term Cost-effectiveness of Insulin Degludec Versus Insulin Glargine U100 in the UK: Evidence from the Basal-bolus Subgroup of the DEVOTE Trial (DEVOTE 16)

    DEVOTE study group, okt. 2019, I : Applied health economics and health policy. 17, 5, s. 615-627 13 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  43. Udgivet

    Phenotypic and genotypic differences between Indian and Scandinavian women with gestational diabetes mellitus

    Arora, G. P., Åkerlund, M., Brøns, C., Moen, G. H., Wasenius, N. S., Sommer, C., Jenum, A. K., Almgren, P., Thaman, R. G., Orho-Melander, M., Eriksson, J., Qvigstad, E., Birkeland, K., Berntorp, K., Vaag, A. A., Groop, L. & Prasad, R. B., 1 aug. 2019, I : Journal of Internal Medicine. 286, 2, s. 192-206 15 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  44. Udgivet

    Remission of bile acid malabsorption symptoms following treatment with the glucagon-like peptide 1 receptor agonist liraglutide

    Kårhus, M. L., Brønden, A., Røder, M. E., Leotta, S., Sonne, D. P. & Knop, F. K., 1 aug. 2019, I : Gastroenterology. 157, 2, s. 569-571 3 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  45. Udgivet

    Glukagonlignende peptid 1-receptoragonister til behandling af type 2-diabetes

    Andersen, A., Christensen, A. S., Knop, F. K. & Vilsbøll, T., 18 mar. 2019, I : Ugeskrift for Laeger. 181, V10180725.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  46. Udgivet

    Biomarkers of cardiovascular disease in patients with Type 2 diabetes

    Krogh, S. K., Andersen, A., Knop, F. K. & Vilsbøll, T., 18 feb. 2019, I : Ugeskrift for Laeger. 181, 8

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  47. Udgivet

    Biomarkører for kardiovaskulær sygdom ved type 2-diabetes

    Krogh, S. K., Andersen, A., Knop, F. K. & Vilsbøll, T., 18 feb. 2019, I : Ugeskrift for Laeger. 181, V10180711 .

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  48. Udgivet
  49. 2018
  50. Udgivet

    Bigoreksi med paraffinomdannelse kan give hyperkalcæmi

    Nerild, H. H., Theilade, K. S. & Eldrup, E., 26 nov. 2018, I : Ugeskrift for Laeger. 180, V04180256.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review