Design af blended læring som koncept til undervisning i hospitalsafdelinger

Susanne M Houe, Charlotte L Weitze, Ulla Bjerre-Christensen, Peter Lommer Kristensen, Pernille Banck-Petersen, Thomas Peter Almdal, Ole Lander Svendsen, Katrine Bagge Hansen, Charlotte Schiøtz, Lone Lindegaard Nordin, Anna Jessen, Kirsten Lomborg

3 Downloads (Pure)

Abstract

BAGGRUND og FORMÅL: Der er en stigende efterspørgsel på kompetenceudvikling i et tiltagende presset sundhedsvæsen med knappe personaleressourcer. Der lægges fra Sundhedsstyrelsen op til at der i den nye speciallægeuddannelse er en højere grad af fælles viden og en mindre grad af subspecialisering. Denne intervention tager udgangspunkt i et ønske om at designe, udføre, evaluere og implementere et blended læringsforløb. Interventionen er skabt mhp at øge og omsætte viden til praksis. Hvad udgør efter deltagernes vurdering et effektivt blended læringsforløb.
MATERIALE OG METODER: Ved hjælp af en on-line struktureret kortlægning af emner og prioritering identificerede tre ortopædkirurgiske og endokrinologiske afdelinger i Københavnsområdet i samarbejde med Steno Diabetes Center Copenhagen relevante læringsmål og undervisningsemner. Medarbejdere fra afdelingerne deltog i workshops som mundede ud i fem interaktive e-lærings cases og en vidensbank. I alt 193 læger og sygeplejersker afsluttede e-læringen og 174 deltog i efterfølgende face-to-face (F2F) undervisning. Data fra 9 observationer af 9 (F2F) sessioner med 108 læger og sygeplejersker og fire fokusgruppe interviews med 14 sygeplejersker blev analyseret tematisk.
RESULTATER: Tre afhængige niveauer af læringsdesign synes af være vigtige for en succesfuld implementering af blended læring; e-læring, F2F og organisering. Overordnet medførte programmet overførsel af viden fra undervisningen til praksis, og til at diabetes behandling blev et fokusområde for interdisciplinære diskussioner.
Konklusion: Blended læringsdesign kræver tre niveauer af læringsdesign for at opdyrke viden og færdigheder inden for området.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato24 nov. 2022
StatusUdgivet - 24 nov. 2022
BegivenhedDSMU Årsmøde -
Varighed: 24 nov. 2022 → …
http://dsmu.dk/?page_id=2067

Konference

KonferenceDSMU Årsmøde
Periode24/11/2022 → …
Internetadresse

Emneord

  • Sundhedsvidenskab

Citationsformater