Comparison between temporal and rectal temperature measurement

Bidragets oversatte titel: Sammenlignende undersøgelse af temporal arterie termometer og rektal termometer for voksne i Akutmodtagelsen

Abstract

Dansk resume
Brug af digitale termometer til non-invasiv temperaturmåling, bla. Temporal Arterie Termometer (TAT) er udbredt på danske hospitaler. Videnskabelige studier, der inkluderer børn, kirurgiske, intensiv- og cancerpatienter, har dog vist, at temperaturmåling med TAT er unøjagtig blandt de patientgrupper. Formålet med studiet, var at sammenligne temperaturmålinger mellem TAT og konventionel rektaltermometer hos voksne (+18 år) patienter, der indlægges akut med medicinske problemstillinger i Akutmodtagelsen.
Studiet blev designet som et prospektivt, komparativt studie. I løbet af to måneder blev 381 patienter inkluderet i studiet. Patientens temperatur blev først målt med Exergen TAT-500 og efter en pause på maksimalt 7 minutter målt igen med et rektaltermometer af mærket Omron MC-341-E. Målingerne blev analyseret i et Bland-Altman plot, mens sensitivitet og specificitet blev beregnet.
Analyserne viste en spredning af målingerne mellem TAT og rektaltermometer på -1,7 til +1,7°C. Medianen på forskellene i Blandt-Altman plottet var 0,17 (SD 0,47). Sensitiviteten på TAT målingerne var 67 %, mens specificiteten blev beregnet til 96 %.
På baggrund af resultaterne kan det ikke anbefales at anvende TAT som et alternativ til rektaltermometer, når der skal foretages non-invasiv temperaturmåling hos voksne akut indlagte patienter med medicinske problemstillinger i Akutmodtagelsen.
Bidragets oversatte titelSammenlignende undersøgelse af temporal arterie termometer og rektal termometer for voksne i Akutmodtagelsen
OriginalsprogEngelsk
ArtikelnummerA04200270
TidsskriftUgeskrift for Læger
Vol/bind67
Udgave nummer11
ISSN0041-5782
StatusUdgivet - 20 okt. 2020

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Sammenlignende undersøgelse af temporal arterie termometer og rektal termometer for voksne i Akutmodtagelsen'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater