Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstaden - en del af Københavns Universitetshospital

Udvikling af digitale hjælpemuligheder til mennesker med seksuelle tanker om børn

Projekt: Typer af projekterProjekt

  • Pedersen, Mikkel Rask, Red Barnet og Aarhus Universitet, Danmark (Projektleder, faglig)
  • Sørensen, Kuno, Danmark (Projektdeltager)
  • Bengtson, Susanne (Projektdeltager)
  • Kristensen, Ellids (Projektdeltager)
Vis graf over relationer
Formålet med undersøgelsen er at udvikle bedre muligheder og vilkår for at modtage hjælp for personer med seksuelle tanker om børn. Undersøgelsen har til formål at indsamle viden om, hvad mennesker med seksuelle tanker om børn selv vurderer som vigtigt for at søge og modtage hjælp.
Metode:
Der er tale om et kvalitativt studie. I alt interviewes 6-8 personer med seksuelle tanker om børn i perioden 1. oktober – 31. januar 2021. Der indsamles oplysninger om, hvad informanterne oplever og har oplevet som udfordrende/positivt i forbindelse med at søge og hjælp til at håndtere deres tiltrækning til børn og unge. Informanterne rekrutteres primært via behandlingsordningen for visse seksualkriminelle og via Bryd Cirklens website. Interviews foretages anonymt online via sikker digital forbindelse. Interviewer har ikke kendskab til informanternes rigtige navn eller andre kontakt-oplysninger. Undersøgelsen gennemføres som et samarbejde mellem Redbarnet, Aarhus Universitet og Sexologisk Klinik.
Resultater:
Undersøgelsen forventes at bidrage med viden om, hvad personer med seksuelle tanker om børn tillægger betydning i forhold til at søge og modtage hjælp fra behandlingssteder.
Diskussion/konklusion:
Resultaterne forventes at kunne anvendes i planlægningen af behandling af personer med seksuelle tanker om børn.
StatusIgangværende
Periode01/10/202031/12/2022

ID: 61930109