Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstaden - en del af Københavns Universitetshospital

PSYCH-FLAME

Projekt: Typer af projekterProjekt

Vis graf over relationer
Intro: PSYCH-FLAME har til formål at undersøge i hvor stor grad inflammatoriske processer spiller en rolle for udvikling af psykiatrisk sygdom.
Vi vil med studiet belyse forekomsten af autoantistoffer, infektioner og andre immunologiske forandringer i rygmarvsvæske og blod fra patienter med debut af psykose, skizofreni eller depression, som et led i forklaringen på udvikling og forløb af psykiatriske symptomer.
Metoder: Vi vil udføre omfattende immunologiske undersøgelser, inkluderende omics og systems biology netværk analyser på CSF og blod i et nyt klinisk studie på patienter med nyligt diagnosticeret skizofreni og affektive sygdomme samt på gemt biobank materiale.
Som led i projektet vil alle deltagere få udført blodprøver og lumbalpunktur, og materialet vil derefter blive undersøgt for en bred vifte af inflammatoriske markører og autoantistoffer, samt for genetiske, immunrelaterede forandringer. Hvis der er abnorme fund i basisprøverne som aktuelt kan behandles, vil patienten blive informeret, såfremt de ønsker det. Desuden vil der blive foretaget kognitive tests og et psykiatrisk interview til vurdering af om der er sammenhæng mellem sværhedsgraden af sygdommen (og evt. specifikke symptomer) og fund i blod og rygmarvsvæske.
Vores team består af danske og internationale forskere inden for psykiatri, epidemiologi, immunologi, neurologi og klinisk forskning.
Resultater (forventede):
Bliver løbende publiceret
Diskussion/impact (forventet): Disse detaljerede undersøgelser af immunsystemets rolle ved skizofreni og affektive sygdomme kan resultere i et paradigmeskift i forståelsen af sygdommene, forbedre diagnostikken og bane vejen for nye skræddersyede behandlingsmetoder.
StatusIgangværende
Periode01/01/201801/03/2024

    Forskningsområder

  • Sundhedsvidenskab - Mood Disorders, Schizophrenia Spectrum and Other Psychotic Disorders, Biomarkers, Cognition, Epidemiologic, Genetic Techniques, Registerbased research

ID: 59594107