Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstaden - en del af Københavns Universitetshospital

MINPLAN projektet

Projekt: Typer af projekter

Vis graf over relationer
MINPLAN-projektet er designet som et randomiseret klinisk forsøg, hvor 546 patienter rekrutteres fra de selvmordsforebyggende klinikker i DK. Alle deltagere vil modtage standardbehandling (5-10 sessioner støttende psykoterapi), og vil blive lodtrukket til enten 1) at arbejde med en kriseplan som app, eller 2) at arbejde med en kriseplan på papir. Kriseplanen på papir er et obligatorisk element af standardbehandlingen på klinikkerne. Forud projektet, vil vi afprøve de tekniske og praktiske udfordringer ved at udføre et pilotprojekt med 40 patienter. Patienterne få tilsendt mail med link til spørgeskemaer 3, 6, 9, 12 mdr. efter at være indgået i projektet. Efter dataindsamlingen vil data blive statistisk analyseret med internationale højkvalitet anerkendte metoder.
Forsøgspersoner (in-og eksklusionskriterier)
Patienter i alle aldre fra selvmordsforebyggende klinkker
- Har en smartphone
- Kan læse og forstå dansk
- Har givet informeret samtykke

Hvis patienterne har alkohol eller stofmisbrug, som kan påvirke deres kognitive færdigheder, vil de ikke blive tilbudt deltagelse.
StatusIgangværende
Periode01/05/201601/06/2021
FinansieringskildePrivat fond (Privat)
ForskningsprogramMINPLAN projektet
Beløb3.200.000,00 Danske Kroner
Årstal2016

    Forskningsområder

  • Sundhedsvidenskab - Selvmordsforebyggelse, psykoterapi, spørgeskemaer, App, Psychotherapy, Suicide, Randomized Controlled Clinical Trial

ID: 49178345