Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstaden - en del af Københavns Universitetshospital

Lyme disease and the risk of mental disorders: a nationwide study – scholarship for research year student.

Projekt: Typer af projekterProjekt

  1. PRECISE-suicide prediction

    Projekt: Typer af projekterProjekt

Vis graf over relationer
Intro: Infektion med Borrelia Burgdorferi er den hyppigste flåtborne sygdom i Europa og i Nordamerika, og i Danmark er den estimerede seroprævalens blandt bloddonorer 2%. Lyme borreliose er en multisystemisk inflammatorisk sygdom, der inddeles i 3 stadier og kan medføre dermatologiske, reumatologiske, kardiologiske samt neurologiske manifestationer.
Nyere forskning har fremlagt sammenhænge mellem immunsystemet og psykisk sygdom; heriblandt at infektioner øger risikoen for senere udvikling af en psykiatrisk lidelse samt en forøget risiko for selvmord. I tråd hermed har en række mindre studier påvist associationer mellem borreliainfektion og psykiatriske symptomer, og andre minder studier ikke fundet signifikante sammenhænge. Der er derfor behov for flere og større studier.
Metoder: Vi vil anvende de nationale danske registre til at undersøge om infektion med Borrelia Burgforferi øger risikoen for efterfølgende at udvikle en psykiatrisk lidelse og selvmordsrisikoen, sammenlignet med resten af den danske befolkning, som ikke har været eksponeret for en borrelia infektion.
Resultater (forventede): En påvist sammenhæng kan øge bevågenheden, potentielt føre til øget fokus på forebyggende tiltag samt tidligere behandling af borreliainfektioner, hvilket gør at studiet har klinisk relevans.
Diskussion/impact (forventet): Det vil rejse nye spørgsmål om årsagssammenhænge og bidrage med ny viden omkring mulige årsager til psykisk sygdom, og således hjælpe os på vejen mod en bedre og mere præcis behandling til disse patienter, såfremt det findes at borrelia infektion fører til en øget risiko for psykiatrisk lidelse og selvmordsadfærd.
StatusIgangværende
Periode01/09/202031/08/2021

    Forskningsområder

  • Sundhedsvidenskab - Anxiety Disorders, Mood Disorders, Schizophrenia Spectrum and Other Psychotic Disorders, Suicide, Biomarkers, Epidemiologic, Registerbased research, Observational Study

ID: 61903710