Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstaden - en del af Københavns Universitetshospital

Kan behandling med psilocybin reducere indtaget af alkohol hos patienter med diagnosen alkoholafhængighed?

Projekt: Typer af projekterProjekt

Vis graf over relationer
Intro: Alkoholafhængighed er en alvorlig og stigmatiserende sygdom, der ofte har et fremadskridende kronisk forløb. Højt indtag af alkohol øger risikoen for mange følgesygdomme. I Danmark består behandlingen hovedsageligt af antabus sammen med samtaleforløb. Der er desværre høj risiko for tilbagefald og der er brug for nye behandlingstiltag. Vi ønsker derfor at undersøge en ny behandlingsform, der kan reducere indtaget af alkohol.
Metoder: Projektet er et 12 ugers randomiseret, dobbeltblindet, placebo-kontrolleret studie af psilocybins effekt på alkoholindtag hos patienter med alkoholafhængighed.
Resultater (forventede): Vi forventer at behandling med psilocybin vil reducere alkoholindtag hos patienter med alkoholafhængighed.
Diskussion/Impact (forventet): Det aktuelle studie er ikke tidligere udført og vil være med til at afklare, hvorvidt psilocybin har effekt ved alkoholafhængighed.
StatusIgangværende
Periode01/03/202101/01/2024

    Forskningsområder

  • Sundhedsvidenskab - Pharmacology, Health Systems Research, Substance-Related Disorders, Randomized Controlled Clinical Trial, Neuroimaging

ID: 61948073