Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstaden - en del af Københavns Universitetshospital

Fidelity study, Programtrofasthed af danske OPUS teams

Projekt: Typer af projekterProjekt

Vis graf over relationer
Baggrund:
OPUS er en ambulant, 2 årig specialiseret tidligt intervention til unge med første gangs psykose. Behandlingen gennemføres af et tværfagligt team og skræddersys til den enkelte patient. Effekten af denne behandling har i RCT vist sig signifikant bedre i forhold til standard beh. og OPUS-behandling er nu et landsdækkende tilbud.
En forudsætning for at opnå de positive effekter ved bred implementering er, at konceptet fastholdes. Vi har derfor etableret et programtrofasthedsmål, som kan garantere, at behandlingstilbud, som benævnes OPUS, svarer til det koncept, der er afprøvet i ’the OPUS Trial’.
Formål: at undersøge programtrofastheden af den evidens-baserede OPUS behandling der tilbydes unge med psykose og deres pårørende.
Dette sker i to faser:
1) Vurdering af programtrofastheden af de enkelte team ved afprøvning af nyt programtrofasthedsmål udviklet af Marianne Melau og Merete Nordentoft
2) Efterfølgende implementering af programtrofasthedsmål til årlig monitorering af OPUS teams.
Metode:
Data er indsamles hos 22 danske OPUS-teams ved personlig besøg og pba. den etablerede programtrofasthedsskala, interviews af teamleder, patienter og kontaktpersoner, samt observation af teamets behandlingskonference.
Sideløbende gennemføres en opgørelse af struktur og personalets kvalifikationer.
Data analyseres og opgøres i forhold til ovenstående.
Perspektiv:
Såfremt afprøvningen af programtrofasthedsmålet viser sig positivt, er det let at implementere i praksis og vil få stor betydning for patienter med første episode psykose og deres pårørende, gennem en sikring af kvaliteten af den behandling de tilbydes.
StatusAfsluttet
Periode01/02/201601/09/2017

    Forskningsområder

  • Sundhedsvidenskab - Schizophrenia Spectrum and Other Psychotic Disorders, Psychosocial Interventions, Observational study, Health Systems Research

ID: 49220050