Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstaden - en del af Københavns Universitetshospital

Fælles om Ungelivet

Projekt: Typer af projekterProjekt

  1. Det Sektorfri Forebyggelseslaboratorium

    Projekt: Typer af projekterProjekt

  2. Vores Sunde Hverdag

    Projekt: Typer af projekterProjekt

Vis graf over relationer
Med ”Fælles om Ungelivet” er visionen at skabe et godt og inspirerende ungeliv, hvor alkohol, tobak og stoffer ikke spiller en markant rolle. Et liv, hvor tydelige og nærværende voksne skaber rammerne for gode sociale fællesskaber og inspirerende ungemiljøer.

”Fælles om ungelivet” er lige nu i en pilotfase, hvor de fem kommuner Aalborg, Silkeborg, Odder, Sorø og Gentofte sammen med Sundhedsstyrelsen, TrygFonden og Steno Diabetes Center Copenhagen er med til at udvikle opskrifter på, hvordan kommunerne kan være med til at skabe rammen om det gode ungeliv.

Projektet er inspireret af erfaringer fra Island, som er lykkedes med at reducere de unges alkoholforbrug fra at være et af Europas højeste til nu at være et af Europas laveste. Det nye i ”Fælles om ungelivet” er, at kommunerne fokuserer på de forhold, der beskytter unge og skaber rammerne for et godt og sundt ungeliv fremfor at have fokus på risikofaktorer. Erfaringerne fra Island viser nemlig, at forældres opmærksomhed og tid sammen med unge kombineret med fritidsinteresser, hvor fællesskaberne ikke påvirkes af rusmidler, har stor betydning for deres risikoadfærd.
StatusIgangværende
Periode01/01/202031/12/2023
URLhttps://www.sst.dk/da/faellesomungelivet

    Forskningsområder

  • Sundhedsvidenskab - beskyttende faktorer, unge, alkohol, den islandske model, fællesskaber, brugerinvolvering, lokale aktører, partnerskaber, forebyggelse, sundhedsfremme

ID: 61372098