Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstaden - en del af Københavns Universitetshospital

Diagnostiske konsekvenser af den valgte interviewteknik

Projekt: Typer af projekterProjekt

Vis graf over relationer
Projektet er en videreudbygning af et ph.d.projekt, afsluttet i juni 2012. Dele af det indsamlede materiale er endnu ikke er analyseret. De analyserne der er udført, viser at det er af stor betydning hvilken interviewteknik, der benyttes ved det diagnostiske interview. Det viste at en patient i et interview kan få stillet en diagnose, mens samme patient med et andet diagnostisk interview kan få stillet en helt anden diagnose, som ville betyde anden behandling end den først stillede diagnose ville have medført.
Der er i dag store problemer med både validitet og reliabilitet af de psykiatriske diagnoser. Dette projekt forventes at bidrage med væsentlig viden i forhold til, hvordan såvel validitet som reliabiltet af de psykiatriske diagnoser kan forbedres. Fejl- eller sen-diagnosticering af psykiatriske patienter er en kilde til yderligere lidelse og dårligere compliance og medfører øget ressourceforbrug for samfundet.
Datasættet som er indsamlet i perioden juni 2008-april 2010 består af meget grundig psykopatologisk og diagnostiske information på 100 førstegangsindlagte patienter. Alle patienter er interviewet og diagnosticeret med 1) et struktureret diagnostisk interview skema og 2) interviewet og diagnosticeret med en semi-struktureret, dybdegående psykopatologisk, diagnostisk interview. Alle patienter er diagnosticeret af to erfarne psykiatere i henhold til DSM-IV og ICD-10.
De analyser, der hidtil er udført på datasættet har været på diagnostisk niveau. I dette projekt vil vi undersøge den diagnostiske distribuering nærmere og se på de forskellige psykopatologiske fænomener (symptomer og tegn). Projektet vil også indeholde en nærmere undersøgelse af, hvilke psykopatologiske områder, der især bliver underbelyst ved anvendelsen af det strukturerede inerview.
StatusAfsluttet
Periode01/10/201201/12/2018

    Forskningsområder

  • Sundhedsvidenskab - Schizophrenia Spectrum and Other Psychotic Disorders, Phenomenology

ID: 36794108