Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstaden - en del af Københavns Universitetshospital

Den kliniske håndtering af suicidalitetsrisiko samt forekomst og risikofaktorer for suicidalitet ved behandling af børn og unge med SSRI

Projekt: Typer af projekterProjekt

Vis graf over relationer
Intro:
Forskningsprojektet ønsker at belyse den kliniske håndtering af suicidalitetsrisikoen ved behandling af børn og unge med SSRI samt forekomsten af og risikofaktorer for suicidalitet i forbindelse med SSRI-behandling.

Metoder:
Projektet er et retrospektivt studie, hvor der indhentes journaloplysninger på 500 patienter med godkendelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed Patienterne identificeres via PLISS medicinmonitoreringssystem. Der vil ingen patientkontakt være i forbindelse med projektet.

Resultater/diskussion/impact (forventet):
Projektet vil skabe ny viden om forekomst af og risikofaktorer for selvmordstanker og -adfærd hos børn og unge i behandling med SSRI samt bidrage med detaljeret viden om hvordan vigtige forholdsregler vedrørende brug af SSRI-præparater til børn og unge implementeres i klinikken. Projektets resultater vil kunne anvendes til at forbedre sikkerheden ved behandling med SSRI-præparater til børn og unge.
StatusIgangværende
Periode08/06/201631/12/2021

    Forskningsområder

  • Sundhedsvidenskab - Anxiety Disorders, Behavioral, emotional disorders onset child/adolescence, Mood Disorders, Suicide, Pharmacology, Observational study

ID: 61914333