Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstaden - en del af Københavns Universitetshospital

Curosurfprojektet

Projekt: Typer af projekter

  • Verder, H., Danmark (Projektdeltager)
  • Ebbesen, F., Danmark (Projektdeltager)
  • Grytter, C., Danmark (Projektdeltager)
  • Björklund, L., Danmark (Projektdeltager)
  • Bohlin, K., Danmark (Projektdeltager)
  • Pedersen, Pernille (Projektdeltager)
  • Trautner, Simon (Projektdeltager)
Vis graf over relationer

Curosurfprojektet

Formålet med projektet er at afprøve effekten af profylaktisk Curosurfbehandling til børn som fødes fra GA 24+0 til 29+6, afhængig af antallet af lamellar bodies = surfaktantforstadier i ventrikelsekret ophentet senest 45 min. post partum.

Opgaver ved inklusion:                                    

1. Få taget ventrikelsekret (helst > 1-2 ml) fra alle børn i aldersgruppen og straks sende dette til klinisk biokemisk afd. til analyse. Dette er det vigtigste.

2. Indhente samtykke til undersøgelsen fra forældre senest 1 time efter forløsning.

Børnene randomiseres efter ankomsten til afsnit 527 telefonisk til enten at modtage vanlig behandling (curosurf ved opfyldelse af vanlige kriterier) uden at læger eller plejepersonale kender antallet af "lamellar bodies" eller at modtage +/- profylaktisk curosurf afhængig af antallet af "lamellar bodies" i ventrikelsekretet. Målet er at kunne give profylaktisk curosurf til de børn, som er randomiseret til dette, inden 1-2 timer.

Individuel projektmappe indeholdende "trin-for-trin"-vejledninger for ophentning af ventrikelsekret, forældreinformation, randomiseringsprocedure og registreringsskemaer findes på sekretærkontoret afsnit 527, til højre ved vinduet. Tag en mappe og en beholder med glas til ventrikelaspiratet.

I kan når som helst ringe til Simon Trautner på mobil 61337215, hvis I har spørgsmål eller vil guides gennem inkluderingen af et barn.

StatusIgangværende
Periode18/07/2011 → …
Forskningsprogram<ingen navn>

ID: 32536712