Billede af Steen Bendix Haugaard

Steen Bendix Haugaard

  • Fastnet+4521628928
20172024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Primære forskningsområder

Forskning: 1999-2006, Forskningsassistent og seniorforsker ved endokrinologisk afdeling, infektionsmedicinsk afdeling og Klinisk forskningscenter på Hvidovre Hospital. Med-stifter af dengang verdensledende forskningsgruppe om HIV lipodystrofi og anabol behandling af immunforsvar hos HIV patienter. Konsulent: 2006, seniorkonsulent ved fase1 enheden Hvidovre hospital, 2006 – 2016, seniorkonsulent og postDoc Klinisk forskningscenter, Hvidovre Hospital.

Bidrag til videnskab

- HIV associeret lipodystofi syndrom har vi beskrevet i forhold til patofysiologiske mekanismer, f.eks. forståelse af defekter i glukose og lipid metabolismen og insulin signal transduktion i muskulatur og effekt af væksthormon terapi.

- Muskelcellens fosfolipiders sammensætning og betydning for insulin virkning og effekt af vægttab på dens sammensætning.

- Effekt af kostens indhold af transfedtsyrer på insulinvirkning og inflammation

- suPAR som markør for underlæggende alvorlig sygdom

- Fysisk træning i forhold til vægttab på lavkaloriediæt til rehabilitering af overvægtige prædiabetikere med koronar sygdom

- GLP1-RA behandling i forhold til hjerterytmevariabilitet, ubalance i autonome vervesystem, lipolyse og lipidpartikler.

- Skift i makronæringsstofsammensætning mod mere fedt og protein og mindre kulhydrat forbedrer akut sukker og fedt metabolismen i patienter med type 2 diabetes.

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Steen Bendix Haugaard er aktive. Disse emneetiketter kommer fra denne persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller