Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Region Hovedstaden - en del af Københavns Universitetshospital
Martin Lindhardt Nielsen

Martin Lindhardt Nielsen

(Tidligere)

Vis graf over relationer

Forskningsområde

Psykisk arbejdsmiljø, stress, sygefravær, helbredseffekter, udstødning fra arbejdsmarkedet, arbejdsfastholdelse, arbejds-rehabilitering, vurdering af arbejdsevne

Aktuel forskning

IPD-Work Consortium (individual-participant data meta-analysis in working populations): Et samarbejde mellem europæiske kohortestudier med samlet op til ca. 200.000 svarpersoner, der har givet oplysinger om psykisk arbejdsmiljø, livsstil og helbred mm. Disse følges op i patient- og medicin-registre, og der suppleres med andre tilgængelige datasæt og udføres metaanalyser af sammenhænge mellem psykisk arbejdsmiljø og helbred i publicerede studier og upublicerede data fra IPD-Work.

Der forbederedes projekter baseret på patientdata fra Socialmedicinsk Enhed.

Sprogkundskaber

Dansk, engelsk og svensk flydende, tysk til husbehov.

Forsknings- og undervisningsinformation

Forskningserfaring:

I studietiden en undersøgelse af luftforurenings helbredseffekter hos Københavnske vejarbejdere.

1996-2004 ved Arbejdsmiljøinstituttet/Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø: Projekt Intervention i Fravær og Trivsel (PIFT). Ph.d.-afhandling baseret på dette og data indgår i aktuel forskning i IPD-Work Consortium.

Desuden deltagelse i andre projekter ved instituttet og efterfølgende projekter ved Arbejdsmedicinsk Klinik i Hillerød og Bispebjerg, bl.a. projektet Organisational change, Stress and Health (OSH) om stress i forbindelse med kommunalreformen 2007.

Undervisningserfaring:

Undervisning af medicinstuderende i Arbejdsmedicin og Socialmedicin. Undervisning ved ph.d.- og andre kurser. Præsentationer ved møder og konferencer. Vejleding af studerende og yngre forskere.

ID: 28855