20072024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Kort præsentation

Jeg er overlæge og neurolog ved Nationalt Videnscenter for Demens (NVD, Rigshospitalet), og klinisk forskningslektor ved Københavns Universitet, Institut for Klinisk Medicin.

Jeg er leder af Klinisk forskningsenhed ved NVD, hvor vi udfører lægemiddelinterventionsstudier (fase I - IV) og klinisk forskning i Alzheimers sygdom, Huntingtons sygdom og relaterede lidelser. Min forskning fokuserer på forskellige aspekter indenfor Alzheimers sygdom og Lewy body demens.

Primære forskningsområder

Mit overordnede forskningsområde er indenfor neurodegenerative demenssygdom med særlig vægt på Lewy body demens og Alzheimers sygdom. Mit specifkke videnskabelige fokusområde er biomarkører til tidlig diagnostik og som outcome measures i interventionsstudier og patofysilogiske mekanismer i tidlige sygdomsstadier ved neurodegenerative sygdomme. Jeg har desuden interesse for udvikling af digitale markører og billeddannende markører og implementering i klinikken af disse.

Interesseområder

Forskningsområder omfatter bl.a.

  • Biomarkører ved Lewy body demens og Alzheimers sygdom
  • Tidlige manifestationer og patofysiologi ved Lewy body demens og Alzheimers sygdom
  • Klinisk anvendelse af biomarkører 
  • Digitale biomarkører ​

Eksterne ansættelser

Klinisk forskningslektor, Københavns Universitet

1 aug. 2023 → …

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Kristian Steen Frederiksen er aktive. Disse emneetiketter kommer fra denne persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller