Organisationsprofil

Organisationsprofil

Mission og Mål

Afdeling for Blodsygdomme på Rigshospitalet er en internationalt anerkendt og højtspecialiseret afdeling, der behandler og forsker i alle former for blodsygdomme. Vores mission er at være førende inden for udviklingen af nye og effektive behandlinger, der målrettet går ind og rammer kræftcellen. Gennem omfattende forskning stræber vi efter at opnå dybere indsigt i mangfoldige blodsygdomme.

Fokusområder

Vores afdeling omfatter tre specialiserede klinikker og to sengeafsnit med fokus på fire forskellige sygdomsområder. Hver enhed er dedikeret til at levere optimal behandling og pleje samtidig med at prioritere forskning og udvikling.

1. Klinik for knoglemarvstransplantation og akut leukæmi
Denne klinik er specialiseret i at udføre allogen knoglemarvstransplantation, levere intensiv behandling til patienter med akut leukæmi og aktivt behandle tilstande som aplastisk anæmi.

2. Klinik for lymfom, kronisk lymfatisk leukæmi og myelomatose
I denne klinik fokuseres der på specialiseret pleje af patienter med lymfeknudekræft, myelomatose, kronisk lymfatisk leukæmi og hårcelleleukæmi. Her tilbydes både vurdering og behandling af sygdomme som lymfeknudekræft, myelomatose, amyloidose og kronisk lymfatisk leukæmi.

3. Modtagelses- og akutenhed
Ved denne akutenhed sikres øjeblikkelig vurdering og behandling af patienter med akutte symptomer. Teamet behandler forskellige tilstande, herunder akut leukæmi, kronisk myeloid leukæmi, myelodysplastisk syndrom og forskellige blødningsforstyrrelser.

4. Forskningsfokus
Afdelingen huser specialiserede forskningsgrupper, der dækker alt fra genetik og epidemiologi til translationel forskning. Vi arbejder målrettet på at generere ny viden, udvikle banebrydende behandlinger og implementere igangværende protokoller for at forbedre forståelsen og håndteringen af diverse blodsygdomme.

Læs mere om afdelingen: https://www.rigshospitalet.dk/blodsygdomme

Fingerprint

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Afdeling for Blodsygdomme er aktive. Disse emneetiketter kommer fra arbejder fra denne organisations medlemmer. Sammen danner de et unikt fingerprint.

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller