Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Bispebjerg Hospital - en del af Københavns Universitetshospital
Udgivet

Nationale kliniske retningslinjer for behandling af kronisk ødem i underekstremiteterne

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Harvard

APA

CBE

Klaus Kirketerp-Møller med flere 2017. Nationale kliniske retningslinjer for behandling af kronisk ødem i underekstremiteterne. Sundhedsstyrelsen.

MLA

Klaus Kirketerp-Møller med flere Nationale kliniske retningslinjer for behandling af kronisk ødem i underekstremiteterne Sundhedsstyrelsen. 2017.

Vancouver

Klaus Kirketerp-Møller med flere. Nationale kliniske retningslinjer for behandling af kronisk ødem i underekstremiteterne. Sundhedsstyrelsen, 2017.

Author

Klaus Kirketerp-Møller med flere. / Nationale kliniske retningslinjer for behandling af kronisk ødem i underekstremiteterne. Sundhedsstyrelsen, 2017.

Bibtex

@book{8901c401af0241518cc9a6811f993432,
title = "Nationale kliniske retningslinjer for behandling af kronisk {\o}dem i underekstremiteterne",
abstract = "Denne nationale kliniske retningslinje indeholder anbefalinger for behandling af kronisk {\o}dem i underekstremiteterne med fokus p{\aa} m{\aa}lgruppen over 65 {\aa}r.Retningslinjen har prim{\ae}rt fokus p{\aa} kompressionsbehandling og anbefaler overordnet set behandling med kompressionsbandager til {\o}demet er reduceret og eventuelle s{\aa}r er helet. Herudover anbefales kompressionsstr{\o}mper til efterbehandling. I retningslinjen anbefales der desuden imod brugen af vanddrivende medicin i behandlingen af kronisk {\o}dem i de tilf{\ae}lde, hvor den eneste indikation for vanddrivende er {\o}demat{\o}se ben.Kronisk {\o}dem i underekstremiteterne er en tilstand af v{\ae}skeophobning i benene og er et hyppigt sundhedsfagligt problem, specielt blandt {\ae}ldre. Patienter med kronisk {\o}dem kan opleve b{\aa}de fysiske, psykiske og sociale komplikationer. Kronisk {\o}dem {\o}ger bl.a. risikoen for infektioner og bens{\aa}r, og ved udvikling af bens{\aa}r er der h{\o}j risiko for tilbagevendende s{\aa}rdannelse.",
author = "{Klaus Kirketerp-M{\o}ller med flere}",
year = "2017",
language = "Dansk",
isbn = " 978-87-7104-884-1",
publisher = "Sundhedsstyrelsen",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Nationale kliniske retningslinjer for behandling af kronisk ødem i underekstremiteterne

AU - Klaus Kirketerp-Møller med flere

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Denne nationale kliniske retningslinje indeholder anbefalinger for behandling af kronisk ødem i underekstremiteterne med fokus på målgruppen over 65 år.Retningslinjen har primært fokus på kompressionsbehandling og anbefaler overordnet set behandling med kompressionsbandager til ødemet er reduceret og eventuelle sår er helet. Herudover anbefales kompressionsstrømper til efterbehandling. I retningslinjen anbefales der desuden imod brugen af vanddrivende medicin i behandlingen af kronisk ødem i de tilfælde, hvor den eneste indikation for vanddrivende er ødematøse ben.Kronisk ødem i underekstremiteterne er en tilstand af væskeophobning i benene og er et hyppigt sundhedsfagligt problem, specielt blandt ældre. Patienter med kronisk ødem kan opleve både fysiske, psykiske og sociale komplikationer. Kronisk ødem øger bl.a. risikoen for infektioner og bensår, og ved udvikling af bensår er der høj risiko for tilbagevendende sårdannelse.

AB - Denne nationale kliniske retningslinje indeholder anbefalinger for behandling af kronisk ødem i underekstremiteterne med fokus på målgruppen over 65 år.Retningslinjen har primært fokus på kompressionsbehandling og anbefaler overordnet set behandling med kompressionsbandager til ødemet er reduceret og eventuelle sår er helet. Herudover anbefales kompressionsstrømper til efterbehandling. I retningslinjen anbefales der desuden imod brugen af vanddrivende medicin i behandlingen af kronisk ødem i de tilfælde, hvor den eneste indikation for vanddrivende er ødematøse ben.Kronisk ødem i underekstremiteterne er en tilstand af væskeophobning i benene og er et hyppigt sundhedsfagligt problem, specielt blandt ældre. Patienter med kronisk ødem kan opleve både fysiske, psykiske og sociale komplikationer. Kronisk ødem øger bl.a. risikoen for infektioner og bensår, og ved udvikling af bensår er der høj risiko for tilbagevendende sårdannelse.

M3 - Rapport

SN - 978-87-7104-884-1

BT - Nationale kliniske retningslinjer for behandling af kronisk ødem i underekstremiteterne

PB - Sundhedsstyrelsen

ER -

ID: 52615809