Forskning
Udskriv Udskriv
Switch language
Bispebjerg Hospital - en del af Københavns Universitetshospital
Steen Bendix Haugaard

Steen Bendix Haugaard

Overlæge, Professor

Bispebjerg Bakke 23, Ebba Lunds Vej 44, stuen

Bygning: 60

2400 København NV

Danmark

Vis graf over relationer

Primære forskningsområder

Forskning: 1999-2006, Forskningsassistent og seniorforsker ved endokrinologisk afdeling, infektionsmedicinsk afdeling og Klinisk forskningscenter på Hvidovre Hospital. Med-stifter af dengang verdensledende forskningsgruppe om HIV lipodystrofi og anabol behandling af immunforsvar hos HIV patienter. Konsulent: 2006, seniorkonsulent ved fase1 enheden Hvidovre hospital, 2006 – 2016, seniorkonsulent og postDoc Klinisk forskningscenter, Hvidovre Hospital.

Bidrag til videnskab

- HIV associeret lipodystofi syndrom har vi beskrevet i forhold til patofysiologiske mekanismer, f.eks. forståelse af defekter i glukose og lipid metabolismen og insulin signal transduktion i muskulatur og effekt af væksthormon terapi.

- Muskelcellens fosfolipiders sammensætning og betydning for insulin virkning og effekt af vægttab på dens sammensætning.

- Effekt af kostens indhold af transfedtsyrer på insulinvirkning og inflammation

- suPAR som markør for underlæggende alvorlig sygdom

- Fysisk træning i forhold til vægttab på lavkaloriediæt til rehabilitering af overvægtige prædiabetikere med koronar sygdom

- GLP1-RA behandling i forhold til hjerterytmevariabilitet, ubalance i autonome vervesystem, lipolyse og lipidpartikler.

- Skift i makronæringsstofsammensætning mod mere fedt og protein og mindre kulhydrat forbedrer akut sukker og fedt metabolismen i patienter med type 2 diabetes.

ID: 56611970